Skip to main content

De heenronde komt stilaan tot een einde en coach Coudyser wil deze graag positief afsluiten en zo alle opties openhouden voor het tweede deel van het seizoen. Met Wibac krijgt Pops een haalbare kaart voorgeschoteld op zaterdagavond al vraagt de coach toch geconcentreerd te beginnen aan de partij.

In defense is die concentratie alvast meteen terug te vinden en Vanuxem zet met enkele blocks al meteen de toon voor de rest van de partij. De thuisploeg komt nauwelijks aan scoren toe maar ook van onze roodhemden gaat het aanvankelijk moeizaam. Het slaagt er toch in een kloofje te slaan naar het einde toe van het eerste kwart.

Die kloof leidt blijkbaar tot heel wat nonchalance want Poperinge begint barslecht aan het tweede kwart en stapelt de turnovers op. Gelukkig zonder erg want wat in offense niet lukt wordt in verdediging meer dan goedgemaakt. Coach Coudyser kan hierdoor wat roteren en hiervan maakt Nachtergaele gretig gebruik. Met alweer een heel sterke prestatie, 14 punten en maar liefst 7 blocks, toont het Poperings jeugdproduct dat hij heel wat in zijn mars heeft.

Poperinge heeft duidelijk geen zin in nog veel spanning en het drukt dan ook gewoon door in de tweede helft. Met enkele prachtige passes van Vandenberghe, kunnen de bezoekers via fastbreaks de wedstrijd in een definitieve plooi leggen.

Laatste kwart is er dan ook voor beide ploegen wat te veel aan en veel valt er niet meer te zien. Overhaaste beslissingen en onzuiver spel kunnen echter geen domper brengen op de feestvreugde, Poperinge neemt makkelijk de drie punten mee naar huis. Eindstrand: 37-63.

Derde overwinning op rij en Pops lijkt op cruisecontrol naar de belangrijke wedstrijd tegen Avelgem af te stevenen. Eerst moet het natuurlijk nog voorbij Wevelgem-Moorsele volgende week.

Speelden: Viktor Maekelberg: 0 – Nicolas Jacques: 2 – Merlijn Vanuxem: 0 – Leander De Souter: 0 – Thomas Gouwy: 14 – Ringo Vandenberghe: 14 – Simon Bruynsteen: 13 – Jens Feryn: 2 – Willem Nachtergaele: 14 – Bert Verhaeghe: 4

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.