Skip to main content

Wou Basket Poperinge nog kans maken op een promotieplaats, dan moest in de mooie sporthal van Wielsbeke gewonnen worden, niet eenvoudig als je weet dat de thuisploeg amper twee verliesmatchen achter zijn naam had staan en met dit resultaat ook de tweede plaats in de klassering opeiste.
De bezoekers startten mak en Bobcat profiteerde van de geboden vrijheid om voor een secure afwerking te zorgen. Gelukkig was er een goed aangespeelde Bloes die voor de nodige korven zorgde en zo de schade beperkte. Toch was het wachten op het tweede quarter en enkele wissels vooraleer de kentering kwam. Gelein kreeg vaart in de ploeg en een secure kapitein Verhaeghe zorgde, bijgestaan door een sterk spelende Lammertyn, via 21 – 28 tussenstand voor een mooie 28 – 36 ruststand.
In de derde periode gingen de bezoekers op hun elan verder. Via een knappe defense en een resem rebounds werd een terugkeer van de thuisploeg afgeslagen. Wielsbeke kwam niet meer in zijn ritme van het eerste quarter en coach Cambier boekte met zijn team een verdiende zege die meteen het promotiedebat nieuw leven inblaast.

Q1 20/15, Q2 8/21, Q3 11/17, Q4 13/14

Spelers: Van Kemmel, Snauwaert, Gelein 6, Paris Y Lopez 6, Doolaeghe 6, Verhaeghe 17, Bloes 17, Vandenberghe 4, Vanhee, Lammertyn 9, Deprez 2