Skip to main content

Wat vooraf als een erg moeilijke verplaatsing werd bestempeld, werd uit eindelijk tot een goed eind gebracht dank zij een collectief sterke prestatie. Aanvankelijk ging de score gelijk op, maar een Bruynsteen heerste onder de korf en dat resulteerde in een kleine kloof na het eerste kwart (15 – 20)

Vanelslander startte met een bom in het tweede quarter en legde zo meteen het vuur aan de schenen van de thuisploeg. Wytewa profiteerde echter van veelvuldig balverlies van de Hoppeploeg en Roeselare trok met een bonus de rust in: 41 – 37.

Met een bom zette Esprit meteen de toon bij de start van de derde periode. Onder de korf waren Pieters en Bruynsteen heer en meester, maar dat was onvoldoende om de leiding van de thuisploeg over te nemen. (55 – 53) Een nieuw bom van Esprit bracht de bordjes in de vierde periode in evenwicht. Van dan af aan werd er hard geknokt voor elk punt en toen kapitein Hoflack zijn eerste driepunter van het seizoen lukte, staken de bezoekers een hand uit naar de zege. De wedstrijd bleef spannend tot het einde en vanop de vrijworplijn strafte Noppe een fout van de thuisploeg af. In de luttele resterende seconden kon Poperinge de thuisploeg het scoren beletten en nam zo een welverdiende zege mee naar de Hoppestad.

Enig minpunt was de kwetsuur van Parmentier opgelopen in de laatste minuut van de match.

Speelden: Esprit 18, Vanelslander 7, Noppe 4, Hoflack 3, Ryon 5, Parmentier 7, Bruynsteen 17, Pieters 8, Maes 2, Delameillieure

Q1 15/20, Q2 26/17, Q3 14/16, Q4 13/18

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.