Skip to main content

Een alweer onvolledig Poperinge werd al vroeg op achtervolgen aangewezen. Toen na een 4-tal minuten het digitaal wedstrijdblad er de brui aan gaf bij een 10 – 1 tussenstand, kon de hoppeploeg even herbronnen en zich hopelijk herpakken. Gelukkig waren de tafelfunctionarissen nog van de oude generatie, mensen die een wedstrijdboek konden invullen zodat de match, na een onderbreking van 15 minuten, kon hervatten.Noppe was gretig, kon af en toe penetreren en Liefhooghe bedienen onder de korf, maar het scorebord tekende toch al een een kloof na het eerste kwart .( 20 – 10)

Na de peptalk van coach Maes begonnende bezoekers met opgeheven hoofd aan het 2 de kwart, maar een gebrek aan scorend vermogen binnen de ploeg en een overwicht aan aanvallende rebounds van de thuisploeg leverde een 40 – 22 ruststand op.

Bruynsteen S, opende het 3 de kwart, maar werd al vlug gecounterd door een Roeselaarse bom. De kloof werd eventjes kleiner, maar een ervaren thuisploeg hield het hoofd koel en vatte het vierde kwart aan met een geruststellende voorsprong ( 55 – 34). Het laatste kwart was er teveel aan. Poperinge verloor Liefhooghe met 5 fouten en Hoflack met een wellicht lichte blessure, waardoor de hoppejongens het hoofd moesten buigen en de kleedkamer vervoegen met een 71 – 44 nederlaag.

Speelden : Liefooghe 11, Bruynsteen S 9, Noppe 8, Hoflack 7, Delameillieure 5, Vanelslander 4 , Rambour 0