Skip to main content

U18 vs SKT Ieper: 76-49

Tegen de laatste in de stand? Dat zou wel een walk-over worden… niemand die maar één moment twijfelde… maar na de eerste minuten was al duidelijk dat dit SKT niet gekomen was om zich gewillig naar de slachtbank te laten leiden. Met agressief basket en met veel gelukte shots dwong het de onzen in het defensief. Zeker gedurende de eerste helft was het knokken. Voor iedere korf moesten de rood-witten werken, terwijl Ieper de makkelijke scores opstapelde. Dit leidde tot een maximale 6-puntenkloof. Net voor het einde van de eerste helft slaagde Poperinge erin om de kloof te dichten en met het kleinste verschil en voor het eerst op voorsprong konden we de rust in (36-35). Na de rust zagen we een andere wedstrijd. Tot halfweg het derde kwart bleef het spannend (42-41), maar daarna brak bij de tegenstander plots de veer. Bij Ieper lukte er niets meer en onze gasten sloegen snel een kloof en toonden nu wel waarom ze nog niet verloren hebben. Uiteindelijk zouden onze buren in het laatste anderhalve kwart nog 8 punten maken, terwijl Poperinge er 34 door het netje joeg. Een vertekende, maar wel verdiende overwinning tot gevolg.