Na 20 dagen zonder wedstrijden, moeten onze U18 eindelijk terug aan de bak. Qua aantal spelers is de stand alvast gelijk (8-8). De wedstrijd wordt door 1 scheids geleid.

Na 1’50” spelen is de stand 6-2 en dat na een steal van Gullegem die foutief gestopt wordt met 2 vrijworpen tot gevolg.   Slechts 1 vrijworp gaat erin.  Een grote minuut later is het gat 2 punten kleiner geworden (8-6).   Halverwege dit quarter is de achterstand voor de bezoekers terug 5 punten (11-6).  Nog eens twee minuten later … inderdaad, is het gat opnieuw maar 2 punten (14-12) om te eindigen met een gat van … inderdaad, 4 punten (19-15).   De voorsprong voor Gullegem had 6 punten kunnen zijn maar ze missen een lay-up op de buzzer.

Na 1’15” kunnen die van ons eindelijk op gelijke hoogte komen (19-19).   Het spelverloop in het tweede quarter is identiek aan dat van het eerste quarter met 1 groot verschil dat de Roden van tijd tot tijd op gelijke hoogte geraken.   Maar is dus voor de rest op achtervolgen aangewezen.  Na 3’ is de stand 26-20 dankzij een driepunter van de thuisploeg op de buzzer.   Halverwege deze 10 minuten moet een thuisspeler met een bloedneus het veld verlaten.   Na 6’10” is de stand opnieuw gelijk (26-26).   In de volgende 3’ kunnen beide teams slechts 3 punten aan hun totaal toevoegen (29-29).   Met nog 1 seconde te spelen is de stand 29-33.  Maar toch slagen de Gullegemnaren erin om de achterstand tot 1 punt te reduceren dankzij een driepunter van achter de middenlijn en met het bord (32-33).

In het begin van het derde quarter is de verdediging bij de Poperingenaren zwak, net zoals de rebounds pakken.   Gelukkig kan de thuisploeg daar niet echt van profiteren.   Na 2’ is de stand 34-35.  Dit quarter wordt getypeerd door haasje-over.   Het blijft ongelofelijk spannend.  Het kan alle kanten op.  Zo is de stand na 4’ 40-37 en na 8’ 43-44 om te eindigen op 43-46.   Het is toch nog altijd beter om met een voorsprong het laatste quarter in te gaan dan met een achterstand.

In het begin van Q4 gaan de shots van de Roden er nog altijd niet in, zelfs niet die van de betere shotters van het team.   Typisch voor deze wedstrijd.   Dit in tegenstelling tot de shots van de thuisploeg.   Die shotten dat het niet normaal is.  De helft van hun gemaakte punten zijn driepunters (27 van de 55).  En volgens de statistieken maakten ze 4 punten uit 3 vrijworpen.   Dit bewijst dat de statistieken ook niet altijd juist zijn.   Ter info, de bezoekers hebben geen enkele driepunter gemaakt.  Poperinge moest het nu vooral hebben van insnijden en scoren.   De Keikoppen kunnen in het begin van het laatste quarter, ondanks het falen van de shots, hun voorsprong lichtjes uitbouwen.   Na 2’ is de stand 45-48 en nog eens twee minuten later 48-54.   Met nog 3’ te spelen de voorsprong van de onzen lichtjes geslonken, tot 4 punten (50-54) en met nog anderhalve minuut op de klok is die nog maar 2 punten (52-54).   En dan moet het beste nog komen.  Met nog 30 seconden te gaan, staan de Poperingenaren terug op achterstand (55-54).   Op dat ogenblik recupereert een speler van de bezoekers de bal in de verdediging en sprint bijna alles en iedereen voorbij.   Een speler van de thuisploeg ziet maar één uitweg en houdt hem aan de arm vast met een onsportieve fout en dus 2 vrijworpen tot gevolg.   1 vrijworp gaat binnen waardoor de stand gelijk wordt (55-55).   Dankzij deze onsportieve fout, die misschien niet nodig was want er stonden nog 2 verdedigers in hun vak, mogen de bezoekers ook inwerpen.   Eén van onze beste shotters waagt een poging en deze keer gaat de bal wel binnen, op het juiste moment.   Daarmee staat de eindstand op het scorebord (55-57).   Een thriller van jewelste, dit einde van de match.

Nog iets typisch voor deze wedstrijd : Gullegem die op de zoneverdediging speelt.   Coach Jacky wist dit en heeft daarop getraind in de voorbije weken.   Ook heeft hij zijn spelers aangeleerd hoe op de zoneverdediging te spelen, wel maar met wisselend succes.   Je kon zien dat dit niet de speelstijl van Poperinge is.  Gullegem kreeg in de tweede helft dus een koekje van eigen deeg.

In de vorige match was er een speler die eruit sprong qua aantal gemaakte punten.   Dit was in deze wedstrijd ook het geval, maar deze keer was de eer voor een andere Keikop.   Met 25 punten maakte hij evenveel punten als de tweede en derde beste scoorder (14 en 11 punten).