De eerste match is er één voor de beker, uit tegen Gullegem. De thuisploeg is met z’n twaalven, de bezoekers zijn met z’n negenen. Coach Jacky kan niet van de partij zijn en wordt door Pascal vervangen.

Na 1’ spelen scoort Gullegem de eerste driepunter van de match. Onze U18 antwoordt in dezelfde minuut met … een driepunter. Dat belooft voor het vervolg van de match. Na anderhalve minuut spelen heeft Gullegem al 2 fouten achter zijn naam. Niet alleen loopt de thuisploeg uit met het aantal gemaakte fouten maar ook met het aantal gemaakte punten. Na 2 minuten was de stand nog gelijk (5-5) maar 2 minuten later staan de Roden 5 punten achter (10-5). Met nog 2’ te gaan in Q1 is de achterstand nog altijd even groot in punten (16-11). 1’ later begaat een thuisspeler een onsportieve fout op Casper en met nog 15 seconden te gaan, is de stand gelijk. De thuisploeg kan toch nog met een kleine voorsprong aan het tweede quarter beginnen dankzij een score in de laatste seconden (18-16). Misschien had Poperinge wel voor moeten staan want een paar gemaakte goals werden toch gemist en ook enkele passes waren slordig.

In het begin van Q2 blijven de Roden ziek in hetzelfde bed. Ondanks het missen van een 2-/3-tal gemaakte goals, komen die van ons toch in het voordeel (18-20 na 3’). De voorsprong is halverwege deze 10 minuten 5 punten (19-24) en blijft groeien in de volgende 2’ (21-28). Na een paar fastbreaks van de thuisploeg door o.a. balverlies bij de bezoekers, wordt de kloof opnieuw kleiner. In de negende minuut zijn die van Gullegem van plan om, na een time-out, met 6 te beginnen maar dat feestje gaat niet door. Voor de rust is de stand 29-32. In het eerste quarter waren de bezoekers op achtervolgen aangewezen. In het tweede quarter waren de rollen omgedraaid en moest de thuisploeg achtervolgen.

In de eerste helft heeft Gullegem geregeld op de press gespeeld. Poperinge van zijn kant was sterk in de rebounds.

Na een korte pauze van maar 5’ is het derde quarter voor de onzen een ramp. De reden ? Geen idee. Poperinge pakt geen rebounds meer en de shots lukken niet zoals in de eerste helft. Na 1’ scoort Gullegem een driepunter en komt daarmee op gelijke hoogte (35-35). 2’ later is de stand 40-36 en de voorsprong blijft oplopen, na 5’ 44-36 en na 7’ 50-36 om te eindigen op 54-38.

In het laatste quarter blijft het gat ongeveer 15 punten. Dankzij een heropleving van enkele minuten kan het tot 8 punten verkleind worden. Er is terug hoop. Spijtig genoeg is de hoop vlug weg en zijn we terug naar af. Enkele tussenstanden : na 3’ 56-42, na 4’30” 56-45, na 7’ 62-48 en na 10’ 66-50.

Poperinge had het moeilijk met het zonespel van Gullegem. Te weinig op kunnen trainen. Zeker gen slechte match maar er is nog marge voor verbetering.

Voor diegenen die van wat cijfers houden :

• Het eerste en derde quarter van de thuisploeg waren goed met respectievelijk 18 en 25 punten. In de andere quarters hebben ze 11 en 12 punten gemaakt.
  • De score van Poperinge was gelijkmatiger (16, 16 en 12 punten) behalve Q3 met 6 punten.
  • De vrijworpen waren bij beide teams zwak : 1/7 voor de Roden en 3/9 voor de thuisploeg.
  • De langste run bij Gullegem was 20-0 en bij Poperinge 8-0 en de grootste voorsprong respectievelijk 18 en 7 punten.