Skip to main content

Na een basketvrije periode was het afwachten hoe de ploegen de paasbreak verwerkt hadden. De thuisploeg kwam alvast het best uit de startblokken en Kortrijk vond moeilijk de weg naar de korf. De 12 – 2 tussenstand was daar het bewijs van. Poperinge verloor echter de concentratie in defense en de bezoekers toonden zich sterk in aanvallende rebound. Via een 14 -11 na het eerste quarter, hield Kortrijk even gelijke tred (18 – 17) in de tweede periode. Vandenberghe bleef echter assists strooien en via mooie fastbreaks sloeg de thuisploeg een definitieve kloof. Rust 40 – 22. Wie op een vervolg hoopte na de pauze, kwam echter bedrogen uit. Kortrijk stelde aanvallend te weinig voor om nog voor dreiging te zorgen en de thuisploeg stelde zich tevreden met de voorsprong te consolideren.

Zaterdag as sluit Basket Poperinge de competitie af met een derby in Ieper. Thuisploeg VK Iebac heeft de titel al binnen, winst van de bezoekers zou betekenen dat de Hoppeploeg het tweede promotieticket binnen zou rijven. Geen makkelijke opdracht als je weet dat Ieper amper één nederlaag liet noteren in het ganse seizoen.

Q1 14/11, Q2 26/11, Q3 8/11, Q4 11/8

Speelden: Van Kemmel 5, Snauwaert 1, Gelein 10, Paris Y Lopez 8, Doolaeghe 4, Verhaeghe 6, Bloes 11, Vandenberghe 3, Vanhee, Pattyn 11, Lammertyn, Blanckaert.