Na een sterke start van de onzen (7-7 na 5 minuten), schakelde Wervik defensief meer dan een tandje groter en raakte Poperinge plots niet meer aan de overkant. De Wervikse press deed Poperinge pijn en in geen tijd stond er een 13-puntenkloof op het bord (25-12 einde eerste kwart). Tijdens de tweede periode herstelde Poperinge wat het evenwicht, maar echt dichterbij sluipen lukte niet. Te veel gemiste shots, slechte passes en defensieve foutjes zorgden ervoor dat de rood-witten nauwelijks dichterbij kwamen (ruststand 41-32). Tijdens een spannend derde kwart kreeg Poperinge echter uitzicht op wat meer. De aanvallen waren nu wat verzorgder, de defense wat strakker en de tegenstander kreeg het zelfs op zijn heupen, vooral na een schitterende driepunter van uitblinker Tor. We stonden plots op nauwelijks 4 punten (57-53 einde derde kwart). Maar helaas, Poperinge kon geen verlengstuk breien aan dit mooie intermezzo. Opnieuw toonde de tegenstander dat ze net iets beter zijn. Vooral op hun strakke verdediging vond een moegestreden U16-ploeg geen oplossingen meer. Wervik plaatste nog een stevige 21-6 eindsprint, waardoor er een terechte, maar te zware nederlaag op het bord stond (eindstand 78-59).