Skip to main content

De buren uit Ieper, de derde in de stand, komen deze morgen op bezoek. Bij winst komen ze op gelijke hoogte van Poperinge. Ze zijn met 10 waarvan 4 U16’ers. Bij de thuisploeg zijn ze met 1 speler minder. Toch zitten ze met z’n vijven op de bank. Thibe komt zijn ploegmaten nl aanmoedigen.

Na anderhalve minuut spelen in Q1 is de stand 4-7. 45” later is er een mooie tip-in bij de Roden na een mislukt shot van een ploegmaat. In het begin van de match zien de supporters van Poperinge een mooi samenspel en enkele mooie passen die tot scores leiden. Na 4’ is de stand 11-7. Een minuut later is er 13-7 op het scorebord te zien. Nog eens een minuut later onderscheppen die van Ieper een slechte verre pass van die van Poperinge en scoren (13-11). Daarna tonen de Keikoppen geen genade meer. Met nog 1’ te gaan is de stand 21-11 om uiteindelijk te eindigen op 23-11.

Veel valt er niet over het tweede quarter te zeggen. Daarom gewoon enkele tussenstanden. Na 1’15” is de stand 27-13, na 2’ is die 31-15, na 4’ 33-16 en na 6’30” 41-18. Zoals je kan zien, bouwen de Roden de voorsprong geleidelijk aan uit. Met nog 1’ te gaan, onderschept Poperinge de bal en kunnen ze scoren (49-22). 20” seconden later maakt een speler van de thuisploeg een domme fout op een driepuntpoging met 3 vrijworpen als gevolg voor Ieper. Ze worden alle drie gemist. Met nog 15” te gaan, is er opnieuw een steal en score door Poperinge (51-22). In de eerste helft van deze match hebben de spelers van de Kattenstad redelijk wat airballs geshot.

Na 20” in Q3 mist een thuisspeler een simpele lay-up. Een goede 2’ later een sterk staaltje bij die van ons. De bezoekers onderscheppen de bal en komen met 3 aanvallers tegen 1 verdediger te staan maar toch slagen ze er niet in om te scoren. Q3 is een zwak quarter voor de Keikoppen, zowel in de aanval met foute passen als in de verdediging. Na 6’30” is de voorsprong daardoor lichtjes geslonken tot 26 punten (61-35). Met nog 3’ te gaan, staan er al 5 fouten bij de thuisploeg. Dit quarter eindigt op 69-41.

Bij het begin van de laatste 10 minuten moet er eerst gekuist worden. Een natte plek op het veld moet gedroogd worden. Na 1’ is er een fastbreak door de Ieperlingen na een foute pass bij de Poperingenaren met 1 vrijworp erbovenop. Die wordt gemist (69-43). Een minuut later mag een Keikop 2 vrijworpen nemen. Bij de tweede vertrekt een thuisspeler te vroeg waardoor de bal voor die van Ieper is. Na 3’ is de stand nog altijd dezelfde (69-43). Kort daarna is er opnieuw een steal door de Roden met een fastbreak en een score (71-43). Met nog 4’30” te gaan, wordt de volledige bank van de thuisspelers gewisseld met als gevolg dat de voorsprong verder uitgebouwd wordt. Na 6’30” is de stand 77-45 en anderhalve minuut later 82-45. De wedstrijd wordt afgefloten op 89-45.

Traditiegetrouw nog wat cijfertjes.

• Wat de score betreft. Die zag er bij Poperinge als volgt uit : 23 – 28 – 18 – 20. Ieper had een sterk derde quarter en een heel zwak laatste quarter : 11 – 11 – 19 – 4.
  • De helft van de fouten van de thuisploeg werden in Q3 gemaakt (8 van de 16). Bij de bezoeker was dit het geval in Q2 (7 van de 18).
  • Deze match scoorden alle Keikoppen. SUPER. De topscoorder was goed voor bijna 1/4 van de punten (23 van de 89). Bij Ieper was de topscoorder goed voor exact 1/3 van de punten (15 van de 45). 3 spelers van Ieper bleven scoreloos.
  • Bij beide teams waren de vrijworpen zwak. De thuisploeg bleef steken op 37% (7/19) en de bezoekers deden het nog slechter met 19% (4/21).