Vandaag spelen we tegen de voorlaatste in de stand. De wedstrijd in Avelgem was één van de beste van het jaar, zoniet de beste. De supporters rekenen opnieuw op een mooie match. Qua aantal spelers is de stand alvast gelijk (9-9).

De match start voor beide ploegen moeilijk. Na 2’ is de stand nog maar 3-0. Daarom beslist de coach van de thuisploeg om een paar minuten op de press te spelen. Dat resulteert in een stand van 8-0 na 3’30” spelen. Een halve minuut later krijgt één van de beste thuisspelers al zijn tweede fout achter zijn nummer. Vanaf minuut 5 beginnen de Avelgemse spelers op de zoneverdediging te spelen. Een minuut later maakt een bezoeker een lucky driepunter (11-7). Die tellen natuurlijk ook ! Met nog 2’45” te spelen in Q1 staat de stand opeens gelijk (11-11), niet onmiddellijk verwacht als je het begin van de wedstrijd bekijkt. Met nog 2’ te gaan, gaat de bal bij de Roden binnen nadat die een paar rondjes rond de ring gedraaid had. Het eerste quarter eindigt met een kleine voorsprong voor de thuisploeg (17-12).

Vanaf Q2 speelt Avelgem op de zoneverdediging. Na 15” kunnen ze simpelweg scoren bij gebrek aan een verdediging bij de Keikoppen. Die van ons laten het niet aan hun hart komen en tonen een paar mooie acties en passen op het terrein. Na 2’30” is de stand 23-16. Dat alles niet lukt bij de Roden is te zien na 4’ spelen. Poperinge kan in dezelfde actie tot drie keer toe proberen om te scoren maar zonder succes. Voorbij halverwege deze tien minuten is de voorsprong nog altijd 7 punten (23-16). De thuisspelers diepen in de rest van dit quarter de voorsprong verder uit. Na 7’ is de stand na een mooie fastbreak 30-19. Eindelijk beginnen de shots ook te lukken. Voor de rust is er 37-23 op het scorebord te zien.

Na de pauze spelen beide teams op de zoneverdediging. Na 18” tonen beide teams op hun beurt dat hun spel soms zwak is. Bij de thuisploeg loopt een speler buiten met de bal, onbewust natuurlijk en bij de bezoekers gaat een pas buiten omwille van een misverstand. Een grote minuut later zijn er twee airballs bij die van Poperinge, twee zwakke shots dus. Veel maakt het niet uit want de Keikoppen blijven hun voorsprong verder uitbouwen. Na in totaal 25 minuten spelen deze wedstrijd, is de stand 51-25. Coach Jacky vindt het tijd om de bankzitters wat meer speelminuten te gunnen. 4 starters mogen rusten voor de rest van dit quarter. Met nog 1’ te gaan, kan een speler van Avelgem al vallend toch nog scoren (58-34). Met nog 1 quarter te gaan, is de stand 58-35.

Na 2’ spelen in de laatste 10 minuten lukt een driepunter bij de thuisploeg. Op zich natuurlijk niet abnormaal maar het bord werd gebruikt om deze 3 punten te maken en dat gebeurt niet vaak. Met nog 5’30” te spelen, besluit Jacky om de 4 basisspelers terug het veld op te sturen. Na 6’ is de stand 76-46. Een halve minuut later onderschept Avelgem de bal en scoort (76-48). Met nog 1’ te gaan is er een applausvervanging bij de Roden voor de beste shotter van de match. Hij was goed voor 23 punten. Met nog een paar seconden te gaan, krijgt een speler van de thuisploeg bij een poging tot rebound in de verdediging een elleboog tegen zijn neus met een bloedneus tot gevolg. Gelukkig niet gebroken maar het duurt wel lang eer het bloeden gestopt is. De wedstrijd eindigt op 83-49.

Om te eindigen nog wat cijfers :

• Bij de thuisploeg gaat de score van kleinst naar grootst (q1 : 17 – q2 : 20 – q3 : 21 – q4 : 25). Bij die van Avelgem was de score redelijk horizontaal (12-11-12-14).
  • Bij de thuisploeg waren 2 speler goed voor 46 punten (23+23). Op één na scoorde iedereen. Op het einde van de wedstrijd werd er alles aan gedaan om de nul bij deze speler weg te krijgen maar zonder succes. Bij de bezoekers scoorden alle 9 spelers wel.
  • De langste run bij Poperinge was 14 punten tegenover 8 voor Avelgem.
  • Qua fouten was de stand in evenwicht (16 tegen 17). Idem voor de vrijworpen (40% tegen 39% of 8/20 tegen 7/18)
  • Avelgem was wel dubbel zo sterk in de driepunters (9 punten tegen 18 punten).