Skip to main content

Met de derde wedstrijd van het seizoen hoopten onze spelers te kunnen bevestigen in en tegen Marke, maar al bij het eerste fluitsignaal was duidelijk dat we tegen een stug en stevig verdedigend team speelden, en vooral een hecht blok. Poperinge raakte niet in z’n spel en ritme en was constant op achtervolgen aangewezen.

Waar we tegen het einde van quarter 1 nog net konden bijbenen (16-16), sloeg Marke daarna een kloofje (22-15) met degelijk teamwork, goeie defense, een simpele passing en efficiënte afwerking, zodat we de rust in gingen met een 38-31 tussenstand.

Ook de tweede helft werd gekenmerkt door een tanende afwerking en te veel indivuele pogingen. Een zieke coach Glenn Degros schreeuwde zijn troepen vooruit, maar helaas was van een echte inhaalbeweging geen sprake. Met 16-17 en 23-20 in quarters 3 en 4 draaide de wedstrijd uit op een ontgoochelende 77-68 eindstand.

Marke bleek een stabiel team dat kon rekenen op 2 sterkhouders (36 en 21 punten) omringd door trouwe knechten en vormde zo een hecht blok dat we niet konden ontwrichten. Werk aan de winkel dus om de snelle spelers meer in het spel te betrekken, de shotters regelmatiger in stelling te brengen en de grote jongens beter te benutten.

Score: Warre Christiaen 11, Thor Maes 10, Victor Leuwers 10, Jasper Couchez 9, Emiel Dumelie 9, Mathis Samyn 8, Dauwe Metsu 7, Léon Ruyssen 4, René Cailliau 0