Dit weekend staat een derby geprogrammeerd.

Bij de thuisploeg staan er 9 namen op het “wedstrijdblad” en bij de bezoekers 10. Dezelfde twee die vorige week ontbraken, zijn er deze week ook niet. De supporters zitten vlak achter de spelersbank, ideaal om te horen wat de coach te zeggen heeft.

Na 4 seconden spelen wordt de eerste korf gemaakt (0-2). Ook deze week speelt de tegenstander op de press. Na 2’30” spelen, komt Ieper door balverlies bij Poperinge op voorsprong. Eén minuut later heeft de thuisploeg de voorsprong verder uitgebouwd (7-2) maar nog eens 2’ later is de stand opnieuw gelijk (8-8). In de volgende 2’30” loopt Ieper lichtjes verder uit (13-8). Poperinge kan niet scoren door een paar missers. Een fastbreak brengt de stand op 15-8. Op het einde van dit quarter is de stand 15-13. De fastbreak in de slotfase is gelukkig zonder succes want anders was de voorsprong 4 punten.

De eerste twee minuten van Q2 worden door slechte passen en missers getypeerd. Daarna legt onze U18 een mooie combinatie op het terrein (15-15) en er volgen er nog. Halverwege deze 10 minuten is er een kleine voorsprong voor die van ons (20-25). Die groeit tot 9 punten (24-33). Een korte samenvatting van het tweede quarter : mooi samenspel van de bezoekers en veel gemiste shots bij de thuisploeg.

Zoals al dikwijls gezien, is Q3 zwak van Poperinge. Ieper blokt shots van Poperinge, er zijn veel missers, er is zwak spel, er is balverlies, … Niet verwonderlijk dat Jacky de spelers een bolwassing geeft. Na 4’ is de voorsprong tot 1 punt geslonken (35-36). 1’ later is er twijfel bij de bal. Hij lijkt er eerst in te gaan maar rolt dan de ring terug omhoog om dan toch erdoor te gaan. Gelukkig voor de Roden. Met nog 2’ te gaan, is er opnieuw een kleine voorsprong (37-42). De voorsprong kan niet verder uitgebouwd worden door slordige afwerking bij Poperinge (41-42).

Ieper start goed aan het laatste quarter. Na 8” scoren ze een driepunter, één van de zeven (44-42). Daarna gaat het gelijk op : na 1’ is het 44-44 en na 2’ 46-46. De thuisploeg had op voorsprong kunnen staan. Ze kunnen drie keer in dezelfde actie de rebound pakken maar slagen er toch niet in om te scoren. Het blijft spannend : na 4’ 51-46, na 5’ 51-50, na 6’ 51-54. Poperinge blijft vechten voor elke bal. Na 7’30” 53-54 en na 8’ 53-55. Een echte thriller. Met nog 38” te gaan, staan die van ons nog altijd 2 punten voor (55-57). Daarna scoort de thuisploeg opnieuw … een driepunter (58-57). De roden hebben nog een 10-tal seconden om te scoren maar spijtig genoeg zonder succes. De Poperingse supporters zien een grote ontgoocheling en een traantje bij de spelers. Tijdens het laatste quarter krijgen twee Ieperlingen een vijfde fout aan hun broek, game over.

Om eens in beide richtingen te overdrijven : zo slecht dat de vorige match was, zo goed was deze.

Een samenvatting van de punten per quarter. Ieper zeer gelijkmatig (15, 17 en 17) behalve Q2 (9 punten). Bij Poperinge was er meer variatie (13, 20, 9 en 15). Qua fouten was Ieper sterk, 18 versus 10 voor Poperinge.

Het grootste verschil tussen Ieper en Poperinge is … de shots.

• Vrijworpen : 70% voor de thuisploeg (7/10) en 50% voor de bezoekers (6-12)
  • Driepunters : 7 tegen 1
  • Tweepunters : 30 punten tegenover 48