Op verplaatsing naar de tweede in de competitie, Avelgem. De derde confrontatie dit seizoen na een verloren match voor de beker en een gewonnen match in de competitie. Het kan alle kanten uit. Bij Poperinge ontbreekt Milan.

Het eerste quarter gaat gelijk op met een licht voordeel voor de thuisploeg. Het verschil blijft doorheen deze 10 minuten 2 tot 4 punten. Enkele tussenstanden : 6-2 na 2’30”, 8-4 na 4’00”, 10-8 na 5’00”, 12-8 na 6’00” en 7’30” om te eindigen op 16-14 dankzij een score van Avelgem in de laatste seconde.

In het volgende quarter heeft Poperinge na 1 minuut spelen al 2 fouten aan zijn broek. De voorsprong van 2 punten na Q1 is na 2 minuten in Q2 al 8 punten geworden (23-15). De scheidsrechters zijn in vorm want na 2 minuten is de stand in de fouten 3-2. Dikke pech na 5 minuten voor de Roden. Theo raakt gekwetst aan zijn voet en moet de wedstrijd staken. Desondanks slagen de bezoekers erin om de kloof na 7’30” spelen bijna te dichten (32-31). De stand is 35-31 om de rust in te gaan.

Na de rust wordt er door beide ploegen bitter weinig gescoord. De bezoekers maken 6 punten en de thuisploeg maken er 7. Na 4’30” is de stand 37-36. Twee en een halve minuut later is de stand nog altijd dezelfde. Na 30 minuten spelen in deze match is de stand 41-38.

Na 2’30” in het laatste quarter is de stand eindelijk gelijk (44-44). Lang duurt het niet. Na 5 minuten is de stand 52-44. Het ziet ernaar uit dat de Roden aan het kortste eind zullen trekken. Na 7’ moet Brandon gekwetst aan de schouder de strijd ook staken. Twee minuten later moet ook Casper hinkend de bank opzoeken na een harde tik tegen zijn scheenbeen. De wedstrijd eindigt uiteindelijk op 57-50.

Voor Brandon en Casper is alles vlug terug in orde. Voor Theo is het afwachten en hopen dat hij voor de volgende wedstrijd terug de oude is. Gelukkig zit er een weekend zonder een wedstrijd tussen.