Tegen een nieuw samengestelde ploeg (pas gestarte spelers aangevuld met een paar U16’s en U14’s) startte Poperinge zoals de traditie het wil moeizaam (12-7 na 6 minuten). Echter, na een uitbrander van de coach plaatsten de rood-witten een 0-10 tussenspurt (12-17 einde eerste kwart). In het tweede quarter liep Poperinge maximaal 10 punten uit, maar helaas stapelden de slordigheden zich terug op en knokte een moedig De Panne zich in de wedstrijd. 30-32 aan de rust en dus alles te herdoen. Na de rust nam Poperinge opnieuw de bovenhand en bouwden de jongens, met mooi basketbal (vooral de vele back doors!) aan een voorsprong (41-50 einde derde kwart). Helaas konden de onzen die voorgift niet vasthouden en een verrassend goed De Panne kwam terug opzetten en naderde zelfs tot op 1 punt (59-60). Uiteindelijk toonde Poperinge zich net iets koelbloediger en sloot het de wedstrijd winnend af. Een deugddoende overwinning, al hoeft het niet altijd zo spannend te zijn…