Op 7 september speelde de U12A thuis tegen BC Lamett Deerlijk-Zwevegem G12 B. De opwarming van de tegenstrever liet uitschijnen dat de roodhemden alles uit de kast zouden moeten halen om de buit binnen te halen. Onterechte vrees zo bleek want in het eerste quarter kon meteen een sterke voorsprong van 27-3 op de borden worden gezet. Ook in het tweede quarter kon de thuisploeg zeer vlot scoren, terwijl de bezoekende fusieploeg alle moeite van de wereld had om de korf te vinden. Zo eindigde het tweede kwart met een tussenstand van 49-7 in het voordeel van Poperinge. Na de rust besloten coaches Jana en David om de lat wat hoger te leggen voor het eigen team: er werd ingezet op het ingooien van de bal volgens een systeem en de extra passen in aanval. Het zorgde ervoor dat de 100 punten bij het einde van de wedstrijd niet werden gehaald maar niemand die daar om gaf. Belangrijkste vaststelling was dat iedereen van Basket Poperinge wist te scoren en er in verdediging stappen vooruit werden gezet. Met een duidelijke eindzege van 91-29 kan hoopvol worden uitgekeken naar de volgende uitdaging op 14/9 waarbij Kortrijk onze uitdager wordt.