Op bezoek bij 1 van de leiders startte Poperinge ondermaats (8-0). Na een time-out van coach Rens werd de defensie aangescherpt en eindelijk lukte het ook om te scoren (10-8 einde eerste kwart). Een gestresseerde thuisploeg kreeg dankzij gestalte- en gewichtsvoordeel iedere aanval meerdere kansen om te scoren. Poperinge verzuimde immers om een goede boxing out uit te voeren. Aan de rust stond er dan ook een klein kloofje in het voordeel van Langemark op het bord (24-19). Na de rust toonden de onzen weerbaarheid en kropen ze dichterbij. Fighting spirit te over en na een paar knappe aanvallen stond het op het einde van het derde kwart zelfs 32-30. Maar foutenlast zorgde ervoor dat Poperinge minder agressief durfde te verdedigen en de tegenstander maakte hier optimaal gebruik van om op het einde van de wedstrijd een aantal makkelijke korven te scoren en het kampioenenlaken naar zich toe te trekken. Een 47-40-eindstand was het te harde verdict, na een zwaar bevochten wedstrijd.