Eerste match van het seizoen en direct voor vele spelers van U14b de vuurdoop in echte competitie. Geen enkele speler is tweedejaars U14, een viertal spelers komt zelfs rechtstreeks uit Basket fun.
Echter van bij het begin wedstrijd van zenuwachtigheid geen spoor, met aanvallend spel en druk van Poperinge, resultaat al een mooie kloof na eerste kwart: 6 – 13. Tweede kwart was de minste 10 minuten van de match met slechts 8 punten, 13 – 21 halfweg. Zeer sterk 3e kwart waarbij verschillende mooie steals te zien waren, goed samenspel van Poperinge, hierdoor werden meer punten gescoord dan in de volledige eerste helft samen, liefst 23, zodat de stand 19 – 44 werd na driekwart wedstrijd. Laatste kwart sloeg de vermoeidheid toe bij verschillende spelers, werd het spel wat onzuiver en werden tevens meer fouten gemaakt doch dit was slechts een voetnoot in een algemeen aantrekkelijke eerste wedstrijd van onze U14b.