Onze U18 gaat zonder Jonathan de strijd aan met de derde in de stand, Wytewa Roeselare. De supporters zitten vlak achter de bank van de spelers en kunnen zo meeluisteren naar wat de coach te zeggen heeft.

In de eerste minuten van de wedstrijd gaat het gelijk op. De ploegen scoren om beurt. Na 2’30” is de stand 4-4. Na 3’ spelen, krijgt Brandon een bal tegen zijn gezicht. Zonder erg maar hij moet toch efkes een paar seconden bekomen. Een speler van de thuisploeg wil de bal in het veld houden en gooit die achter zich het veld in, tegen het gezicht van Brandon. Een actie zonder voorbedachte rade. Daarna kunnen de bezoekers een lichte voorsprong bijeen spelen. Na 7’ is de stand 8-12 en na 10’ 10-16.

In het tweede quarter slinkt de voorsprong van 6 punten naar 2 punten. Na 3’ is de stand 14-18. Na 5’ is de achterstand van de thuisploeg nog 1 punt (17-18). Drie minuten later is de voorsprong van de Roden opnieuw 4 punten (22-26). Deze 10 minuten eindigen op 24-26.

Na de pauze komen die van Roeselare op voorsprong. Na 4’ bedraagt die 2 punten (31-32). Drie minuten later is die alweer weg (34-37). Uiteindelijk eindigt dit quarter op 40-37.

In Q4 loopt de thuisploeg al vlug 6 punten uit. Na 1’30” is de stand 44-38. Die blijft zo in de volgende anderhalve minuut. Daarna maakt Theo een owngoal. Zijn block op een shot van de tegenstander is ongelukkig en de bal gaat door de ring, wat anders niet zou zijn gebeurd. Na 4’ is de voorsprong 10 punten (48-38). Bij de Poperingenaren gaan de kopjes naar beneden. Na 7’ is de stand 54-40. De bezoekers kunnen uiteindelijk nog milderen tot 54-46.

Een tweede nederlaag op rij. Aangezien Avelgem tegen Ieper gewonnen heeft, komen ze op kop. Hopelijk kan Roeselare volgende week tegen Avelgem winnen en wint Poperinge tegen Marke. Zo zouden die van ons terug op plaats 1 komen.

Enkele feiten :
In deze wedstrijd kan de thuisploeg een aantal driepunters maken. Bij de bezoekers lukken de verre shots en de vrijworpen niet.
Poperinge heeft uit enkele mooie verre passen kunnen scoren maar een aantal waren ook een mislukking.
Op verdedigend vlak liep ook niet alles gesmeerd. Geregeld liep er een speler van de thuisploeg ongedekt in hun aanvalsvak.
De scheidsrechters lieten ook veel toe en daar maakten die van Roeselare handig gebruik van. Ze trokken aan de truitjes van de onzen, maakten veel fouten die niet gefloten werden, … Die van ons zijn te braaf en maken te weinig gebruik van de “goedheid” van de scheidsen.
Tijdens de wedstrijd werd er ook wat “afgezaagd” bij de Roden als er iets fout liep.