Skip to main content

Deze morgen staat er een derby geprogrammeerd. We trekken met z’n negenen naar Ieper. Beide teams staan op de tweede plaats in de algemene stand. Het belooft een moeilijke strijd te worden. De wedstrijd was voor zaterdag voorzien maar na onderling akkoord met een dag uitgesteld. Ook zijn er geen officiële scheidsrechters aangeduid. Een bekende van beide teams neemt de taak op zich.

De wedstrijd komt maar traag op gang. Het gaat gelijk op met weinig kansen voor beide teams. Na 2’ is de stand 0-2. Nog eens 2’ later is de stand 0-5. De bezoekers doen er een halve minuut later na een fastbreak, nog eens 2 punten bij (0-7). En ze doen dit 2’ later nog eens over (2-11). Dit quarter eindigt op 6-15 dankzij een goal van die van ons op de buzzer, wel met wat geluk want voor hetzelfde geld ging de bal niet door de ring. Onze Roden waren sterk in de defensieve rebounds.

Het begin van Q2 is zoals dat van Q1, nl traag op gang komen. Na 2’ spelen is de stand 8-15. 2 punten erbij dus, voor de Ieperlingen deze keer. Bij Poperinge komen een aantal passen niet aan. Zo is scoren moeilijk natuurlijk. In de volgende 2’ daarentegen kunnen de Keikoppen een paar mooie acties aan de supporters tonen. Na 4’ is het gat 11 punten in het voordeel van de bezoekers (8-19). Voorbij halfweg speelt de thuisploeg op de press. Na 8’ is de stand 16-21 om te eindigen op 18-26. De defensieve rebounds bij Poperinge waren een stuk minder gedurende deze tien minuten.

Ook na de rust wordt er niet veel gescoord. Na 3’ is de stand 22-28. 1’ later vraagt coach Jacky een time-out. Het is nodig want er lukt niet veel meer bij de bezoekers (24-28). Veel haalt die wel niet uit. De Roden blijven slordig en overhaast spelen waardoor het gat naar 2 punten geslonken is (26-28). Gelukkig herpakken ze zich naar het einde van dit quarter toe. Na 9’ is de stand 28-34. Dit is ook de stand met nog 10’ te gaan. Gelukkig miste Ieper een lay-up op de buzzer. Onze U18 hebben hun oude gewoonte van een slecht derde quarter alle eer aan gedaan.

In het begin van het laatste quarter schakelen de Keikoppen een versnelling hoger. Dankzij mooie passen en dito afwerking loopt de voorsprong terug op naar 13 punten na 2’ spelen (28-41). Halverwege Q4 is de voorsprong echter geslonken als sneeuw voor de zon (39-43). Bovendien valt een starter bij Poperinge op zijn knie en is efkes buiten strijd. Het kan nog moeilijk worden, tegen alle verwachtingen in na een goede start van de match. Met nog 4’ te gaan, komt Ieper op gelijke hoogte (43-43) en wat later zelfs op voorsprong (46-45). Ondertussen is de uitgevallen starter terug op het veld gekomen en met nog een halve minuut te gaan is de buit binnen (46-51). De wedstrijd eindigt op 46-52.

Na het douchen, zien we dat de gevallen speler mankt. Hopelijk is het niet erg. Dankzij deze overwinning staan we wel alleen op plaats 2 in de competitie, na het ongeslagen Brugge.

Nog enkele cijfers om af te sluiten.

  • 2 spelers van Poperinge waren samen goed voor 30 punten (20 en 10).
  • Beide teams hielden elkaar in evenwicht qua aantal fouten, nl elk 11. Maar ook qua langste run met respectievelijk 12 en 11 punten en het aantal driepunters (elk 1).