Bij aanvang van de match was de opdracht duidelijk. Vechten voor elke rebound, simpel en effectief. Over de hele match is dit gelukt, de eerste keer van hopelijk vele matchen nog dit seizoen. Helaas was er het eerste kwart een groot verschil in afwerkingspercentage waardoor Poperinge op 10-20 achterstand moest aankijken. Het tweede kwart werd de defense wat aangescherpt en aanvallend kon de bal iedereen bereiken. Redelijke doelkansen werden ingewisseld voor goede en de achterstand werd bijna volledig weggeveegd. 24-26 aan de rust.
De tweede helft gingen de roden vlot op en over de tegenstander. Shots vielen vlotter bij ons en hustle onder de basket ontnam elke tweede kans voor de bezoekers. Met een niet zo comfortabele voorsprong van 7 punten gingen de laatste 10 minuten in. Een gebrek aan ervaring in spannende matchen zorgde voor minder kalm ploegenspel. Wibac klampte weer aan en kon op vijf minuten van het einde weer op voorsprong komen (43-44). Net na de time out van Poperinge om defense aan te scherpen viel het laatste shot van de onzen. Wibac had iets meer geluk en kon nog tweemaal scoren. Op drie seconden van het einde mocht Poperinge nog inwerpen, maar een laatste Hail Mary raakte helaas geen doel. Eindstand 45-48. Tweemaal op rij nipt verliezen. Het doet verlangen naar winst.