De tweede bekermatch van het seizoen is tegen Langemark. Bij Poperinge ontbreekt Thibo. De bezoekers zijn met z’n zessen.

Het eerste quarter is een piece of cake. Na 2’30” is de stand 6-2, halverwege deze 10 minuten is het 11-2, na 7’30” is de stand 19-2 om uiteindelijk te eindigen op 25-2 en dan zijn er nog 3-4 ballen van Poperinge uit de ring gedraaid. Twee schamele punten voor Langemark dus. Het zal voor beide ploegen geen nuttige match zijn.

In het tweede quarter veranderen de bezoekers van tactiek en spelen ze de zone-verdediging. De thuisploeg is dit spel duidelijk niet gewend. De roden zullen dit quarter maar 9 punten maken, de bezoekers doen het een stuk beter dan in het vorige quarter met 7 punten. Na 2’30” is de stand 25-4, halverwege deze 10 minuten is het 27-6, na 7’30” is de stand 29-6 om uiteindelijk te eindigen op 34-9.

Na de rust hebben de spelers goede instructies van de coach gekregen om het spel van Langemark beter aan te pakken, zijnde vlug spelen. Na 2’30” is de stand 42-11, halverwege deze 10 minuten is het 50-13, na 7’30” is de stand 64-18 om uiteindelijk te eindigen op 74-20. Na 6’15” een bijna owngoal van Langemark. Tijdens de rebound op een shot van Poperinge tracht een speler van Langemark de bal weg te tikken maar die tikt tegen de hand van een Poperingenaar en zo gaat de bal toch nog door de ring en 2 punten voor Poperinge.

In het laatste quarter starten de Roden met 3 basisspelers op de bank. De thuisploeg gaat op zijn elan verder. Na 2’30” is de stand 73-21, halverwege deze 10 minuten is het 84-23, na 7’30” is de stand 92-23 om uiteindelijk te eindigen op 100-25. Het heeft toch 5-6 aanvallen geduurd om het 100ste punt te maken. De eer is aan Zidan.

De derde bekermatch zal een stuk minder simpel zijn.