Een verre verplaatsing dit weekend. Zeven spelers van Poperinge maken die. Florin, Thibo en Milo kunnen niet meespelen. De thuisspelers zijn met 10. De ingang van de sporthal bevindt zich in een rij met woningen. Niet te geloven dat er achter een ingang van 5-6 meter breed een hele sporthal terug te vinden is.

De eerste 2 punten worden na 1’30” door de onzen na een mooie actie, gemaakt. Een grote anderhalve minuut later is de stand 3-6. Na 4 minuten spelen maken de Roden hun eerste driepunter. Na 5’30” spelen krijgt Zottegem zijn vijfde fout aangesmeerd. Ondertussen is de stand 7-11 geworden. Nog eens een halve minuut later maken de onzen nog een 3-punter (7-14). Om een bekende familie te citeren : we zijn goe bezig … Spijtig genoeg kunnen de Roden de voorsprong niet vasthouden. Met nog 2 minuten te spelen is de stand gelijk (16-16). Deze 10 minuten eindigen op 18-19. Spijtig dat er 2/3 gemaakte lay-ups gemist geweest zijn. Toch een veel beter resultaat dan de stand na 1 quarter in de heenwedstrijd. Toen stond er 8-19 op het bord, het is maar een 1’tje verschil maar toch een belangrijk 1’tje.

In het tweede quarter houden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Na 3’ is de stand 25-25 en nog eens 4’ later 32-32. Dit quarter eindigt toch nog met 1 punt verschil in het voordeel van de bezoekers (34-35). Het belooft dus spannend te worden. In de heenwedstrijd was de stand voor de rust 25-29.

Na de rust is het voor de nummer 12 van Zottegem niet echt de beste invalbeurt. In 1’ spelen heeft hij al 2 fouten achter zijn naam. Na 2’ spelen is de stand 34-42. Een mooi tussensprintje van die van Poperinge. Met een time-out van de coach van Zottegem probeert hij het tij te keren. Na 3’ spelen wordt er opnieuw door Poperinge een driepunter gescoord (36-45). Nog eens een minuut later volgt er een lange pass vanop de helft van Poperinge naar een vrijstaande Poperingenaar in het aanvalsgebied, die eenvoudig kan scoren (38-47). Met nog twee minuten te gaan is de stand 47-53 om te eindigen op 50-57. In de heenwedstrijd was de kloof 22 punten in het voordeel van Zottegem.

Na 2’ in Q4 krijgt een speler van de bezoekers een technische fout. Verder in dit quarter krijgt diezelfde speler een tweede technische fout en mag hij gaan douchen. Na 2’30” is er een mooie actie van de Roden waardoor de stand 54-60 geworden is. Anderhalve minuut later is de voorsprong 10 punten (54-64). Daarna zet Zottegem een tussensprint in en kan in een minuut tijd de kloof verkleinen tot 3 punten (61-64). Met nog een minuut te gaan komt de thuisploeg op voorsprong (68-67). Met nog 38” te spelen is de stand 70-67. Daarna hadden de Roden de achterstand naar 1 punt kunnen brengen maar de lay-up wordt gemist. De bezoekers hebben dus een driepunter nodig om niet te verliezen. Coach Jacky vraagt een time-out om uit te tekenen hoe dit moet gebeuren … maar het plan lukt niet. Daarna scoort de thuisploeg een vrijworp en met nog 17 seconden te gaan is het over en uit.

De heenwedstrijd werd met 37 punten verloren, nu met 4 punten. Spijtig, want we hadden zeker kunnen en moeten winnen. Het was één van de beste of misschien wel de beste match in de terugronde. In het verslag van de heenwedstrijd stond er : Zottegem is zeker te verslaan.

Wat de scheidsrechters betreft, we hebben al veel betere gehad. Ze floten slecht voor beide ploegen maar spijtig genoeg meer in ons nadeel.

Ook veel gezien deze match : de vloer droogwrijven door de thuisploeg. Geregeld lagen er bezwete spelers op de grond. Het was een redelijk harde match die de scheidsrechters niet onder controle hadden. Er werd veel toegelaten.

Nog wat cijfers :

• De thuisploeg maakte in ieder quarter ongeveer evenveel punten (18, 16, 16 en 21). Bij Poperinge waren de eerste drie quarters ongeveer gelijk qua punten (19, 16 en 22). Spijtig van het vierde quarter met slechts 10 punten.
  • 3 speler van de thuisploeg waren goed voor 65 punten (32, 18 en 15), zijnde 91,55%.
  • 2 spelers waren van het jaar 2005, 6 van 2006 en 2 van 2008. Zo ongeveer gelijk aan de samenstelling bij Poperinge.
  • Beide ploegen scoorden elk 3 driepunters.