Op zaterdag 9/3 speelde de U12A tegen de fusieploeg Deerlijk/Zwevegem, uitzonderlijk in afwezigheid van coach David. Het wedstrijdverloop toonde grote gelijkenissen met de wedstrijd de week ervoor, hetgeen zich uitte in een aarzelende start met wat pech bij de afwerking. Aan het einde van het eerste quarter gaf het  bord 14-10 aan. In het tweede quarter werd meer aandacht besteed aan het opbouwen van de aanval en het verdedigen van de eigen korf waardoor de rust kon worden bereikt met een comfortabele 32-18 voorsprong. Na de rust werd het gaspedaal nog wat meer ingeduwd waarbij een maximaal verschil van 26 punten kon worden genoteerd in het derde quarter, dat met 50-24 eindigde. Het laatste deel van de wedstrijd verliep wat meer rommelig in de opbouw maar de U12A van de Hoppestad kwam niet meer in de gevarenzone. Eindstand: 64-45 waarmee de tweede plaats – na het voorlopig onklopbare Iebac Ieper – nog wat wordt verstevigd. De volgende wedstrijd is pas op 23/3, thuis tegen de A-ploeg van Wervik.