In de gezellige heksenketel van de laatste in de stand werd Poperinge warm onthaald. De onzen waren nogal onder de indruk en konden niet meteen hun stempel drukken op de wedstrijd. Na een stroef begin stond het 9-8 op het einde van het eerste kwart. Tijdens een ronduit slecht 2de kwart, lukte niets meer en de onzen sloegen er niet in om de sterkste tegenspeler af te stoppen en zo kon Heuvelland rusten met een 32-19 voorsprong. Ander beeld in de tweede helft, waarbij coach Rens tijdens de rust de defense aangescherpt had en het nu wel collectief klopte. Korf na korf kwam Poperinge dichter en op een paar minuten van het einde was alles te herdoen (46-46 halfweg 4de kwarter). De rood-witten kwamen zelfs even op voorsprong, maar konden die voorsprong niet vasthouden. Integendeel, het was een sterker Heuvelland dat het laken naar zich toe trok, na een collectief sterke tweede helft van Poperinge.