Nieuwe overtuigende zege voor coach Marc Cambier en zijn discipelen. Vier ploegen deelden de leiding, één van die teams was de tegenstrever van zondag ll. Een belangrijke waardemeter en een match die de Hoppeploeg moest winnen om zijn promotieambities gaaf te houden. De bezoekers zijn een ploeg die uitsluitend bestaat uit U18 spelers, die in de seniorscompetitie ervaring op doen om op het gepaste moment door te schuiven naar een hoger spelend team. Basket Poperinge was echter alles behalve onder de indruk van de tegenstrever en zette vooral defensief een knalprestatie neer. Voor de rust liep het ook aanvallend erg gesmeerd, terwijl Oostende/Gistel het moeilijk bleef hebben met de agressieve (maar faire) verdediging. Het waren de bezoekers die enkel op een foutieve manier de Poperingse geestdrift konden stoppen. (9 tegen 16 fouten voor de rust). Het overwicht van de thuisploeg vond je ook terug op het scorebord. Met een veilige 38 – 16 tussenstand trokken de spelers naar de kleedkamer. Na de pauze zakte het tempo en konden de bezoekers iets meer weerwerk bieden, ook al omdat Basket Poperinge teveel tweede en zelfs derde shots niet benutte. In het slotquarter bleef de dominantie van de gastheren een feit. Basket Poperinge deed wat iedereen hoopte en dat was (overtuigend) winnen, wat meteen ook de leidersplaats in de klassering opleverde. Zaterdag sluit de Hoppeploeg de heenronde af in Eernegem.