Skip to main content

Bij Izegem zitten ze, bij aanvang van de wedstrijd, met twee op de bank. Na 5’ in Q1 komt er een bankzitter bij. Zo is het aantal spelers bij beide ploegen gelijk. Bij Poperinge ontbreken Milan en Florin.

Ter herinnering : de wedstrijd in Izegem werd met 50 punten verschil verloren. Desondanks leeft het gevoel dat Izegem te pakken is.

De thuisploeg start goed aan de wedstrijd. Na 2’30” is de stand 6-0. En het wordt nog beter. 2’30” later is de voorsprong 4 punten groter geworden (10-0). Izegem is zwak in de afwerking. Na 7’ spelen kunnen de Roden een mooie fastbreak afwerken (12-0). Een halve minuut later slagen de bezoekers erin om de nul van het scorebord te vegen (12-2). Dit quarter eindigt op 12-3. Het had meer moeten zijn. De thuisploeg heeft een paar simpele lay-ups gemist. Wel goed verdedigt door de onzen.

Na 3’ spelen in Q2 is de stand 15-9. Bij de onzen worden veel slechte passen gegeven. De bezoekers maken de kloof nog wat kleiner. Na 5’30” is de stand 17-14. Dit verschil is er ook nog na 8’ (19-16). De stand voor de rust is 21-16. Het moet gezegd, de scheidsrechters fluiten, net zoals de voorbije 10 minuten, zeker niet in het voordeel van onze U18.

De voorsprong blijft in het eerste quarter na de pauze ongeveer gelijk. Na 3’ spelen is de stand 25-21. Daarna volgt een inworp voor Izegem, gevolgd door een score. De supporters van de thuisploeg zijn verbijsterd en terecht want het was een inworp voor Poperinge. Gevolg : geen score. Wel raar dat dit kan gebeuren. 1 minuut later krijgt een speler van Poperinge een technische fout. Hij kon het niet begrijpen dat een fout in het voordeel van de ploeg, niet gefloten werd. En één van de mensen van Poperinge die aan de tafel zit, was ook niet akkoord met het fluiten van de scheidsen en bolt het kwaad af. Gelukkig zit er bij de supporters een vervanger. Met nog 2’ te gaan, is de stand 29-27. Voor aanvang van het laatste quarter is de stand gelijk (31-31).

In Q4 krijgt Izegem al een eerste fout aan zijn been … na 5 seconden. Na 2’30” komen de bezoekers op voorsprong (35-36). Nog eens 2’30” later is de voorsprong 6 punten (38-44). Geen nood. Nog eens 2’30” later slagen die van ons erin om de stand terug gelijk te krijgen (46-46). Spijtig genoeg eindigt deze wedstrijd toch nog op een verlies voor de Roden. Het was één van die wedstrijden die gewonnen kon worden. Ongetwijfeld hebben de scheidsrechters een negatieve invloed gehad op het resultaat van Poperinge.