Met de derde plaats als inzet, startte Poperinge het best (10-3 halfweg eerste kwart). Rozenbeka ging echter niet meteen voor de bijl en knokte terug met een 18-14 tussenstand aan het einde van het eerste kwart als gevolg. De onzen bleven hun offense verzorgen, maar de defensieve rebound werd verwaarloosd. Enkel hierdoor kon Rozenbeka in het spoor van een relatief vlot scorend Poperinge blijven (25-21 op 5 minuten van de rust). Met de rust in zicht vonden de onzen het welletjes en plaatsten ze een knappe 10-0 tussensprint (35-21 ruststand). Na de rust waren onze U16 echter niet meteen wakker en na een 0-6 na nauwelijks enkele minuten was coach Rens genoodzaakt om onze jongens tijdens een time out wakker te schudden. Poperinge bleef nadien stand houden en de voorsprong werd nooit kleiner dan 7 punten. Uiteindelijk zouden de onzen met een ultieme 6-0 de kers op de taart plaatsen. Een vierde overwinning op rij was een feit, met als beloning die fel begeerde derde plaats… Volgende week gaan we in deze vorm de strijd aan met ons zwart beest Heuvelland, een wedstrijd om naar uit te kijken.