Skip to main content

De terugronde wordt een uitdaging. Gepromoveerd van niveau 3 naar niveau 2 met meestal verre verplaatsingen. De eerste match is uit bij Izegem. Bij de thuisploeg zijn ze met 7. Poperinge heeft slechts 1 speler op de bank zitten. Jonathan, Theo, Siebe en Florin zijn niet van de partij. Poperinge kan ook niet op veel supporters rekenen. Er zitten er welgeteld 4 in de tribune.

De eerste twee punten van de match worden door Poperinge gescoord. Maar daarna gaat het hard voor de thuisploeg. De voorsprong wordt stelselmatig uitgediept. Na 5 minuten in Q1 is de stand 18-6. Dit quarter eindigt op 27-15.

In hetvolgende quarter kunnen de bezoekers het gat na 4 minuten spelen, verkleinen tot 5 punten (30-25). Spijtig genoeg kan het goede begin van deze 10 minuten niet verder gezet worden. De rust wordt ingegaan met een achterstand van 16 punten (42-26).

Q3 is een ramp voor de onzen. Ze maken welgeteld 4 punten terwijl de thuisploeg er 26 maakt. De kopjes gaan naar beneden, wat te begrijpen is. Wat ook het spel niet ten goede komt met slechte passen, …

De coach vraagt om mentaal weerbaar te zijn in het laatste quarter om er zo nog het beste van te ma-ken. Dit laatste quarter ligt qua gescoorde punten in de lijn van de eerste en tweede tien minuten. De match eindigt op 93-43.

Klein weetje. De thuisploeg heeft 5 driepunters gemaakt, de bezoekers 2. Het was een fysiek zware match.