Met een serieus geslonken team trekken onze U18 naar Kortrijk, de laatste in de stand. Twee basisspelers, waaronder onze topscoorder, hebben andere plannen en op het laatste moment heeft er nog een speler wegens ziekte afgezegd. Gelukkig spelen we tegen de laatste, maar toch. De schrijver van dienst is er toch niet helemaal gerust in. Die van Kortrijk hebben 3 spelers meer op de bank zitten.

De match start wel goed voor de Roden. Al na 3” openen ze de score (0-2). 47” later beslist de coach van Kortrijk om al een speler te wisselen. Na 2’ zorgt een fastbreak van Poperinge voor een voorsprong van 6 punten (2-8). Een minuut later vraagt de coach van de Spurs een time-out (2-10). Veel haalt die niet uit want 2’ later is de achterstand van de thuisploeg al tot 14 punten opgelopen (2-16). Maar dan zorgen 4-5 slechte passen van de Keikoppen in een paar minuten tijd dat de ruime voorsprong vlug slinkt (11-18). Deze 10 minuten eindigen op 15-19 dankzij een score van Kortrijk na 9’57” matchen.

Na 2’ in Q2 is de voorsprong omgeslagen in een achterstand (20-19). De vrees van voor de match dreigt waarheid te worden. Anderhalve minuut later is er een mooie tip-in van de Keikoppen (20-24). In dit quarter blijven de teams aan elkaar gewaagd. Halverwege dit quarter is de stand 24-26 en met nog 2’ te gaan, is er 28-31 op het scorebord te zien. Daarna kunnen die van ons de voorsprong toch weer wat uitbouwen (30-38).

In de tweede helft van deze match beslist coach Jacky om zoneverdediging te spelen. Met succes want de voorsprong stijgt geleidelijk aan. Na 2’ is de stand 30-42 en nog eens 2’ later

33-44. Met nog 3’ te basketten in Q3 komt het 50ste punt van de Poperingenaren in zicht (35-49). Na 30’ spelen is de stand 38-55. De bezoekers hebben een paar kunnen fastbreaken dit quarter. De vrees van voor de wedstrijd is weg. Het ziet er goed uit.

In Q4 spoort de coach van de Kortrijkzanen zijn spelers aan om agressiever te spelen. De bezoekers krijgen het moeilijker maar verliezen hun cool niet en kunnen de voorsprong langzaam nog wat verder uitbouwen. Na 2’ is de stand 42-58 en 4’ later is er 47-67 op het scorebord te zien. Met nog 2’ te spelen is de stand 49-71 om te eindigen op 52-74. Op het einde van de match wisselt coach Jacky zijn spelers om hen een applausvervanging te bezorgen.

Ter herinnering, de heenmatch tegen Kortrijk eindigde op 78-46. Dus niet zo’n groot verschil met de terugmatch ondanks het ontbreken van 2 basisspelers.

Dan nog over woordje over de scheidsen. Laten we zeggen dat ze niet altijd de juiste beslissingen hebben genomen. Gelukkig niet in het voor- of nadeel van het ene of het andere team, dus zonder echt een invloed op de match te hebben.

Team U18 Poperinge stays on track. Volgende week is het de match van de waarheid. Dan spelen we in en tegen Brugge voor de eerste plaats. Hopelijk kan Jacky op een volledige team rekenen.

Traditiegetrouw nog enkele cijfers.

• Nog eens het aantal punten per quarter opsommen. Voor Kortrijk : 15-15-8-14 (bijna een hattrick dus). Poperinge scoorde wel een hattrick (19-19-17-19).
  • 9 van de 10 speler van de thuisploeg hebben gescoord. Hetzelfde beeld bij de bezoekers. Ook hier 1 speler die geen punten maakte.
  • Qua vrijworpen ging het super voor de Keikoppen. 80% van de 20 genomen vrijworpen werden gemaakt tegenover 50% bij de thuisploeg (6/12).
  • De langste run voor de Kortrijk was 9 punten tegenover 12 voor Poperinge.