Op deze zaterdagmiddag; ja, middag voor een jeugdploeg, werden de U16B opgewacht aan de grote schoenenwinkel linksaf. Onze jeugd had geen excuus om nog te slapen zoals de match in de heenronde (verloren met 2 punten).

In het eerste kwart was het een ontketende Rens die de ploeg op zijn schouders nam om een gematigd Wibac bij te benen. Q1: Wibac 12-10 Rens + een vrijworp van de langstharige Gelein. De volgende 10 minuten begin echter al vermoeidheid toe te slaan en met een Ruben op de bank (foutenlast) was er minder aanvallend vermogen op het veld. Een handicap die met vlotte bal movement en ijzersterke defence kan overwonnen worden. Mooi in theorie, maar blijkbaar nog altijd te moeilijk in de praktijk. Met hoge druk op de bal kwam Wibac moeilijk tot een degelijke eerste shotkans maar lakse boxing-out gaf hen nog kansen genoeg. 35-26 ruststand.

De tweede helft begon met enkele mooie aanvallende acties van de roden die echter te niet werden gedaan door de blijvende onwil om op het defensief vlak rebounds te pakken. Q3: 18-16

Na de derde, of misschien al vierde, vijfde of zelfs tweëentwintigste uitbrander deze match werd er eindelijk gerebound door Poperinge. De groentjes kwamen zo maar tot 9 puntjes dit kwart terwijl Poperinge van het extra balbezit kon profiteren om dichter te kruipen. Een driepunter na een dubbele screen in de laatste vijf seconden (#NBAtop10Plays) maakte er een gelijkstand van. Na wat discussie over de wedstrijdklok werd het laatste shot nog aan Wibac gegund. De Deus Ex Machina bleef echter in zijn kot. 62-62 eindstand.