De eerste competitiematch is uit tegen Marke. We moeten wel niet naar Marke rijden maar naar Rollegem. Dat was niet voor iedereen even duidelijk. Eén iemand was eerst naar Marke gereden. Zonder erg, de match was nog niet begonnen bij aankomst in Rollegem. Qua spelers is de stand 9-10. Milan zal enkele weken out zijn door een tijdens de training opgelopen kwetsuur aan de voet. Ook Travis was er niet.

De start van de bezoekers in het eerste quarter is goed. Na 2’30” is de stand 0-4 en na 3’ 2-6 dankzij een tip-in van Thibo. Een minuut later is het terug naar af (6-6). Het moet gezegd, Marke werkt zwak af in het begin van de match. Halverwege deze 10 minuten kunnen de Roden opnieuw op voorsprong komen dankzij een mooie fastbreak (6-8). Het blijft gelijk opgaan in Q1. Na 6’ is de stand 8-8. Nog een minuut later komen de onzen opnieuw op voorsprong dankzij mooi samenspel (10-12). Ondertussen heeft de thuisploeg al 5 fouten begaan. Daarna wordt er niet meer gescoord.

In het volgende quarter blijft het gelijk opgaan ondanks het slordig spel van de Roden en het agressief spel en de press van Marke. Na 3’ is de stand 13-15, na 5’ 17-19 en na 7’ 21-19. Daarna zet de thuisploeg een sprintje in zodat het voor de rust 33-22 wordt. Een reden voor de achterstand is het weggeven van gemakkelijke goals. Niet alleen de bezoekers slagen erin om gemaakte goals te missen, de thuisploeg kan er ook wat van.

In het eerste quarter na de rust zet de trend van de laatste minuten van het vorige quarter zich door. Beide ploegen missen gemaakte goals en bij Poperinge komen er een aantal airballs bij. Na 2’ is de achterstand nog altijd 11 punten (35-24) maar die vergroot halverwege Q3 tot 16 punten (42-26). Dankzij, tenminste als je vanuit het standpunt van Marke kijkt, een driepunter in de laatste seconden kan Marke een voorsprong van 20 punten bijeen basketten (52-32).

In het laatste quarter beslist coach Jacky om op de press te spelen. Na 4’ spelen is de stand 61-42. Anderhalve minuut later is er 62-42 te zien op het scorebord. Nog eens een minuut later begaat een speler van de Roden een opzettelijke fout met 2 vrijworpen voor Marke als gevolg. Met nog 2’ te gaan is de stand 72-46 om uiteindelijk te eindigen op 77-50.

De oplettende lezer zal ongetwijfeld opgemerkt hebben dat Poperinge deze match evenveel punten gemaakt heeft als in de eerste match van dit seizoen.

Een korte samenvatting van deze wedstrijd : Poperinge heeft veel gemist en veel weggegeven. Marke was niet supersterk maar veel agressiever. In de terugmatch moet er wel iets mogelijk zijn. Ook de scheidsrechters hebben niet hun beste match gefloten, vaak in het nadeel van de bezoekers.

Nog enkele cijfers :

• Het eerste quarter van de thuisploeg was met 10 punten, zwak. In de andere drie scoorden ze dubbel zoveel punten (23, 19 en 25).
  • De score van Poperinge was, zoals in de vorige match, gelijkmatig (12, 10 en 10 punten) behalve in Q4, met 18 punten.
  • De vrijworpen waren een stuk beter dan vorige match, gestegen van 14% naar 39%.
  • De langste run bij Marke was 10-0 en bij Poperinge 4-0 (beide cijfers exact de helft van in de vorige match) en de grootste voorsprong respectievelijk 28 en 4 punten.