Bij de thuisploeg zijn ze met 12. 11 van de 12 spelers zijn in 2017 geboren, 1 in 2016. Rarara, wie speelt er bij Roeselare … Theo Deprez, misschien jou wel bekend. Grapje, het is niet “onze” Theo maar een 2 jaar jongere versie. Onze U18 heeft 4 spelers op de bank zitten. De match gaat door in de grote sportzaal waar Knack Volley Roeselare speelt.

De match geraakt voor beide teams niet op gang. Na 2’ spelen is de stand … 0-0. Wel heeft een speler van Roeselare al 2 fouten achter zijn nummer staan … Je weet wel : lucky number … De bezoekers spelen traag en missen veel gemakkelijke goals. Na 2’30” spelen wordt de nul door de thuisploeg van het bord geveegd (2-0). Maar het blijft moeilijk gaan. Na 5’20” spelen is de stand … 4-4. 3’20” later is de stand verdubbeld (8-8). Q1 eindigt uiteindelijk op een monsterscore van 8-10. Het kan alleen maar beteren vanaf het volgende quarter.

Na 35” spelen in Q2 wordt de eerste 3-punter bij de bezoekers gescoord. De thuisploeg antwoordt onmiddellijk met 2 3-punters. Na 3’30” is de stand 17-15. Anderhalve minuut later is de stand terug gelijk (17-17). Daarna plaatsen die van Roeselare een klein tussensprintje (na 7’ 21-19 en na 10’ 29-21). Niet veel lukte bij de Roden. En te weten dat Q3, over het algemeen een zwakke quarter voor die van ons, er nog moet aankomen.

Na de rust kunnen de keikoppen de achterstand van 8 punten geleidelijk aan verkleinen. Na 2’30” is de stand 31-26. Twee minuten later is het gat 6 punten (38-32). Na 6’ is de achterstand opnieuw weg (41-41). Na 8’20” is de voorsprong voor de thuisploeg 4 punten (45-41). Met nog 1’ te gaan is de stand opnieuw gelijk (45-45) om uiteindelijk te eindigen op 47-45. Poperinge slaagde er telkens in om op gelijke hoogte te komen maar erover geraken is een probleem. De Roden hadden ook wat meeval met de scheidsrechters. Enkele acties werden niet bestraft.

De laatste 10 minuten zijn voor Poperinge ondanks dat de scheidsen nu in hun nadeel fluiten. Na 2’ is de stand 50-49 en dan begint de opmars van de Roden. Na 3’ is de stand 50-51 en na 4’30” 50-56. Volgens de supporters vertonen onze supporters onsportief gedrag. Terecht ? Mij was het niet echt opgevallen. Wel wat geroep wanneer de thuisploeg vrijworpen moest nemen. Veel hielp het toch niet want ze gingen er toch in. Wat mij wel opgevallen was, is dat onze supporter waarschijnlijk nog nooit zo hard gesupporterd hebben. Na 6’ is de stand 52-58 en een minuut later 54-63. De volgende 2’ gebeurt er niets. Wel heeft een bezoeker een onsportieve fout begaan. Het wordt nog warm voor Poperinge maar ze kunnen de wedstrijd winnend afsluiten (58-63). De tweede opeenvolgende overwinning is binnen. In de laatste minuut mocht een bezoeker nog 2 vrijworpen nemen. De thuissupporters en -spelers maakten een lawaai van jewelste (wraakactie), met succes. De vrijworpen worden gemist.

Uit de cijfers blijken de ploegen aan elkaar gewaagd (de cijfers van de thuisploeg eerst).

• Twee goede quarters (21 en 18 punten tegenover 24 en 18) en twee zwakkere (8 en 11 punten tegenover 10 en 11).
  • Hoog vrijworp percentage (88% tegenover 77%).
  • 2-punters (36 punten tegenover 38) en 3-punters (15 punten voor elk team).