Voor onze coaches had deze uitdaging alvast wat extra cachet. Ze mochten aantreden tegen een oud mede-cursist. Het duel werd aangekondigd als een spannende uitdaging, maar verliep niet zo. Nochtans lieten de eerste minuten het beste verhopen. Langs beide kanten werd vlot gescoord en zag de defense af (8-8 na 4 minuten). Daarna bleven de onzen op hun elan doorgaan, terwijl de individuele acties bij Wibac te vaak misliepen, met een eerste kloofje tot gevolg (12-18). Tijdens het tweede kwart demonstreerde Poperinge met af en toe heel mooie drives, passes of steals. Een 6-22-tussenspurt resulteerde in een 18-40 ruststand. Na de rust verliep alles wat slordiger. Foute passes, minder druk in defense en slordige boxing out lieten Wibac ei zo na toe om terug in de wedstrijd te komen, maar net op tijd vonden de onzen het juiste ritme terug en sloten zo de wedstrijd op een mooie manier af (34-52 eindstand).