Skip to main content

Na de bekerzege van vorig weekend kwam tegenstander BBC Gullegem op bezoek. In de heenronde werd er ondanks de afwezigheid van coach Jana een ruime zege geboekt. Warre en Liam konden er helaas niet bij zijn maar ook deze keer was zegevieren dus opnieuw een must. Jana hield starter Juul eventjes op de bank als verrassingseffect en Poperinge had daar duidelijk moeite mee. De bal ging niet goed rond en ook stond iedereen vaak te stil om een echte bedreiging te zijn voor de bezoekers. Het spel ging gelijk op tijdens het eerste quarter en de thuisploeg kon geen grote voorsprong uitbouwen. Zelfde spelbeeld in het tweede quarter, de roodhemden konden nog steeds hun gretigheid niet tonen en er werd te slordig rondgespeeld. De score aan de rust sprak boekdelen: 23-17.

Na de rust vonden de mannen van coach Jana het genoeg geweest en het gaspedaal werd eindelijk gevonden. In een mum van tijd werd Gullegem op een hoopje gespeeld en moest ploegverantwoordelijke Jimmy alles op alles zetten om mee te kunnen met de score. Het derde quarter werd er maar liefst 30 punten gescoord en konden de bezoekers enkel toekijken naar het gretige en snelle spel van de hoppeploeg.

Bij de aanvang van het laatste quarter (53-23) deed Poperinge gewoon collectief verder en was het vooral de nr 14 die bij de bezoekers wat weerstand kon bieden. Helaas was de partij al lang gespeeld voor de geelhemden en kwam bij de U12A iedereen ruim aan spelen toe. Er werd afgefloten bij een eindscore van 73-34. Bijna dezelfde score zoals in Gullegem (33-74)!

Dikke proficiat aan de voltallige ploeg! Dankzij hard werk op training en een grote portie inzet staat de teller staat nu op 8 zeges op rij. Er resten nog 2 competitiewedstrijden dit jaar, hopelijk kan de ploeg de overwinningsreeks aanhouden zodat het dit jaar kan afsluiten met een welverdiende 10 op 10!

Volgende week een weekendje rust en dan naar Koekelare met hopelijk een voltallige ploeg!