Poperinge reisde voor de derby af met 2 gekwetsten. De start liet echter meteen het beste verhopen. 2-7 na een paar minuten. Ieper kon daarna wel even het evenwicht herstellen en kwam terug tot 7-9. Toen vond Poperinge, onder leiding van uitblinker Victor het welletjes en op het einde van het eerste kwart stond een 8-puntenkloof op het bord (7-15). Tijdens het tweede kwart plaatsten zowel SKT als Basket Poperinge leuke aanvallen op het parket. Onze U16 waren wel net iets efficiënter en zo kon er gerust worden met een 10-puntenkloof (20-30). Na de rust zagen we een ander spelbeeld. Basket Poperinge knutselde de ene na de andere mooie aanval in elkaar, terwijl SKT de balverliezen opstapelde. In geen tijd was het verschil meer dan 20 punten. Uiteindelijke zou Poperinge zijn niveau blijven aanhouden en het verschil verder uitdiepen. Het seizoen werd dan ook gestart met een knappe overwinning, 31-64 eindstand.