Wat een cupmatch zagen de talrijk opgekomen supporters vorige zondag! Met een nagenoeg volledig team (enkel Mathis Samyn moest nog geblesseerd toekijken en Casper Deprez versterkte ons voor de gelegenheid) wilde coach Glenn Degros het uitgebalanceerde Gullegem, tweede in onze competitie, het vuur aan de schenen leggen. Dat onze jongens er zin in hadden was meteen duidelijk tijdens de snedige opwarming. Met de nodige peptalk van de coach werd de bal de lucht in gegooid. Poperinge zat, in tegenstelling tot de voorbije confrontatie, meteen goed in de match, al liet de afwerking het in het eerste wedstrijddeel afweten en was het keer voor keer ‘net niet’. Het scorebord toonde na 4 minuten 2-10. Toch kan het snel gaan in basket, want scores van Thor, Casper en Warre brachten de match weer in evenwicht tot 10-10 en zelfs 12-10. Minuut 8 was weer voor Gullegem met 12-13, waarna het in een echte cupsfeer weer aan de hoppeshotters was om met Victor en Emiel de stand op 15-13 te brengen. De eerder lage score was het gevolg van twee teams die vanuit een erg degelijke defense in de aanval trokken. In quarter 2 zagen we een Gullegem dat we reeds eerder meermaals in de competitie aan het werk zagen: een evenwichtig team met fijn en snel spel, dat de tegenstander stevig in zijn greep wist te houden en zo een voorsprong bij mekaar gooide. Na 2 minuten stond het 15-21, maar na minuut 3 stond het weer 19-21. Na enkele scoreloze minuten sloop Gullegem weg tot 19-27, maar in het tweede deel van quarter 2 was Poperinge aan de beurt. Gullegem maakte in 5 minuten geen enkel punt, maar ook Poperinge verzilverde slechts 2 acties (Warre en Victor). Defense… en een ruststand van 23-27 deden vermoeden dat we een erg spannende tweede helft tegemoet gingen. In de pauze benadrukte coach Degros de prima inzet en vechtlust van zijn spelers, die het Gullegem moeilijk maakten. Met wat meer geluk en rustiger basketspel moest het mogelijk zijn om het de tegenstander te blijven moeilijk maken. De start van quarter 3 was veelbelovend: Gullegem was minder bij de les, mede doordat Poperinge met veel focus speelde, waardoor de stand in evenwicht kwam tot 27-27 en verderkabbelde tot 33-31 onder impuls van Thor en Casper, en met twee mooie acties van Léon. De Gullegemse coach probeerde met een time-out het tijd te keren, maar Poperinge ging gezwind verder met Thor, Jasper en Léon, die een sterke eerste quarterhelft speelde, waardoor het 38-33 werd. Het spelbeeld bleef gelijk, met twee teams die sterk bleven defensen. De scores bleven laag, met nog een laatste quarter voor de boeg toonde het scorebord 44-42. De wedstrijd kon nog alle richtingen uit en beide teams bleven trouw aan hun spel. Quarter 4 was een nagelbijter, met opnieuw Thor die z’n teammaten op sleeptouw nam. Thuisploeg noch bezoekers konden afstand nemen: 44-44, 46-44, 46-46 in minuut 5. Toen Gullegem de winst naar zich toe leek te trekken met 47-51 en nog 3 minuten te spelen, stond het plots weer 52-51. In de voorlaatste minuut nam Gullegem weer de leiding (52-53) om in minuut 10 weer overruled te worden door Poperinge (54-53). Toch scoorde Gullegem de laatste punten, zodat de stand 54-55 het einde betekent van de Poperingse bekerdroom. Met opgeheven hoofd maar (begrijpelijk) ontgoocheld verlieten onze jongens het speelveld. Dank je wel aan alle vurige supporters. Dat belooft voor de komende maanden en het volgende seizoen, waarin het team vast en zeker de opgedane ervaring zal benutten!

Score: Thor Maes 19, Casper Deprez 10, Victor Leuwers 6, Léon Ruyssen 6, Emiel Dumelie 5, Warre Christiaen 4, Jasper Couchez 2, René Cailliau 2, Dauwe Metsu 0