Tegen de ongeslagen leider zette Basket Poperinge een knappe prestatie neer. De overwinning in Gullegem had het vertrouwen opgekrikt en dat was op het terrein te merken. De thuisploeg had er zin in en met enkele mooie acties was het eerste quarter compleet in evenwicht. (13 – 13) Desselgem moest het vooral hebben van sterk inside spel, maar toen de gastheren hun opponenten teveel ruimte gaven profiteerden deze optimaal om de rust in te gaan met een 28 – 38 voorsprong. Het siert de Hoppeploeg dat zij de tweede helft aanvatte met de juiste spirit en Desselgem zelfs even naar adem deed happen. Jammer dat Basket Poperinge op belangrijke momenten vier easy baskets op rij miste, want het eindresultaat had er beslist nog anders kunnen uitzien. Een tevreden gelegenheidscoach Marc Van Kemmel zag dat het goed was, ook al omdat de thuisploeg de laatste twee quarters met winst afsloot.