Skip to main content

De tweede match in de terugronde is tegen Oostende. Zij komen van niveau 1 waar ze geen enkele match gewonnen hadden. Het belooft opnieuw moeilijk te worden. De bezoekers zijn met 8, de thuisploeg met 9. Siebe is nog altijd gekwetst. Coach Jacky moet zich, door omstandigheden, laten vervangen.

De scheidsrechters fluiten streng. Na 30 seconden mag de thuisploeg al twee vrijworpen nemen. Na 1’ staan er al 3 fouten bij Oostende en na 2’ is de stand in het aantal fouten 3-3. Bij de onzen moet de afwerking beter. Na 2’ werden er al 3 gemaakte lay-ups toch nog gemist en er zullen er nog volgen. In het begin gaat het gelijk op. Na 3’ is het 4-4. Het gaat hard met de fouten. Na 4’ hebben de bezoekers al 5 fouten aan hun broek. Niet alleen in het aantal fouten loopt Oostende uit maar ook in de stand. Na 7’ is het 8-13 om te eindigen op 9-20. De roden hebben geen voordeel kunnen halen uit de vele vrijworpen.

In het begin van het tweede quarter gaat het verder hard voor de bezoekers. Na 3’ is de stand 9-27 dankzij enkele driepunters. Twee minuten later zijn er nog altijd geen punten bijgekomen bij de Roden (9-42). Ondertussen heeft Poperinge ook 5 fouten achter zijn naam staan. Tijd voor een time-out van de coach van Poperinge. Geen aangename voor de spelers. Veel haalt het niet uit. De stand voor de pauze is 15-49.

Het derde quarter is nog maar 5 seconden oud of Oostende krijgt al een eerste fout aan zijn broek gesmeerd. Na 4’ is de stand 19-57 en twee minuten later 20-60. Deze 10 minuten eindigen op 25-64. Veel woorden moeten er niet aan vuil gemaakt worden.

In het begin van het laatste quarter wordt er door beide ploegen weinig gescoord (na 3’ is de stand 28-68 en na 6’ 30-75). Poperinge speelt goed mee maar afwerken is een probleem. Ondertussen is er een speler van Poperinge en één van Oostende uitgesloten met 5 fouten. De wedstrijd eindigt op 35-84.

De shots en de vrijworpen van Poperinge gingen er niet in vandaag. Zo is het moeilijk om te winnen. Ook onder de goal wordt er veel gemist.

Klein weetje. De thuisploeg heeft 0 driepunters gemaakt, de bezoekers 6.