De laatste wedstrijd in reeks 2 van dit seizoen is thuis tegen Blankenberge. Bij de thuisploeg ontbreken Florin en Jonathan. De bezoekers hebben 1 speler meer op de bank zitten.

Beide ploegen hebben het in het begin van de wedstrijd moeilijk. Na 2’ spelen is de stand 2-3. Beide ploegen missen redelijk veel. 2 minuten later is de stand 5-7. De thuisploeg tracht enkele lay-ups te forceren maar zonder succes. Dit quarter eindigt op 11-16.

In het begin van de volgende 10 minuten loopt het niet vlot bij de Roden. Een slechte pass en zwakke verdediging zorgen ervoor dat de bezoekers verder uitlopen. Na 2’ staat er 13-19 op het scorebord en 2 minuten later 16-25. Nog eens 2’ later krijgt een speler van de onzen een technische fout wegens “reclameren”. Na 7’ is de kloof 10 punten (18-28). Voor de rust is de achterstand voor de thuisploeg 1 puntje minder (23-32).

Na de rust blijft de kloof ongeveer gelijk. Na 2’ is de stand 27-35. Halverwege het voorlaatste quarter van de wedstrijd is de stand 31-40 om uiteindelijk op 40-50 te eindigen. Nog niets verloren.

De laatste 10 minuten van het seizoen zijn geen succes. Eerst en vooral omdat de bezoekers verder uitlopen. Na 3’30” is de kloof 16 punten (42-58), dankzij de medewerking van Poperinge. Een paar balverliezen ten gevolge van slechte passes en dribbels. Ook de rebounds pakt de thuisploeg niet meer en de geforceerde shots gaan er ook al niet in. Na 6’ is de stand 42-62 en krijgt een speler van Poperinge een vijfde fout aan zijn broek. Nog geen twee minuten later krijgt de speler van Poperinge zijn tweede technische fout. Einde seizoen. De stand is op dat ogenblik 46-68. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd op 51-68. In de laatste minuut van de wedstrijd scoorde de thuisploeg toch nog een driepunter.

Het moet gezegd, Blankenberge was heel consistent in het aantal gescoorde punten per quarter (q1 : 16, q2 en q3 : 17, q4 : 18).

Na de heenronde als eerste te hebben afgesloten, wordt de terugronde als laatste afgesloten. Het was een ervaring om op een hoger niveau te spelen tegen onbekende ploegen. Een paar keer dicht bij een overwinning geweest maar er uiteindelijk toch niet in geslaagd om er één te pakken. In het begin van de terugronde werd er zwaar verloren. Naar het einde toe waren de kloven een heel stuk kleiner.