De ongeslagen leider in de competitie komt naar de Westhoek afgezakt, ongetwijfeld met veel vertrouwen aangezien ze de heenwedstrijd met 27 punten verschil gewonnen hebben. Qua aantal spelers begint de stand gelijk (9-9). Voor de eerste keer dit seizoen is er slechts 1 scheidsrechter om de wedstrijd te leiden.

De wedstrijd komt, net zoals vorige week, moeilijk op gang. Na 2’30” spelen, is de stand nog altijd maar 2-1. Wel is er goed samenspel bij de thuisploeg. Na 3’40” matchen, is er op het scorebord een 6-3 te zien. Nog eens 3’ later is de voorsprong voor de Roden nog altijd even groot of klein, zoals je wilt (10-7). Dit eerste quarter eindigt op 16-11. De achterstand voor de bezoekers had groter kunnen zijn maar 2 foute passes bij de thuisploeg zorgden voor een kleinere achterstand.

Het tweede quarter begint, om eens goed te overdrijven, dramatisch. Eén van de Roden maakt een owngoal. Drie spelers proberen een paar keer, na een doelpoging van Marke, de rebound weg te tikken en bij de derde tik gaat de bal in eigen doel (16-13). Na 2’ is de stand ongewijzigd. Twee minuten later is de voorsprong uitgegroeid tot 7 punten (20-13). Dankzij een tweede quarter met een goed samenspel bij de Keikoppen wordt de voorsprong verder uitgediept. Na 7’ is de stand 26-15 om te eindigen op 29-18. Die van ons kunnen met een goed gevoel de rust is. Hopelijk gooit het derde, traditioneel zwakke, quarter geen roet in het eten.

De eerste 3 minuten van Q3 zijn zwak en coach Jacky vraagt een time-out om zijn team terug op de rails te krijgen (31-22). 2 minuten later is er voor beide teams niets bijgekomen (31-22). Dan volgt er een time-out van … de scheidrechter. Hij roept de twee gedelegeerden van beide ploegen bij zich en vraagt of er iemand in het publiek zit die als extra scheidsrechter kan optreden. Stijn offert zich op. Anderhalve minuut later krijgt een speler van Poperinge een technische fout na het wegschoppen van de bal. Dit is meteen het einde van zijn wedstrijd. Met nog 2’ te spelen in deze 10 minuten is de stand 36-25. Bij het nemen van een vrijworp geraken een speler van Marke en van Poperinge in de clinch. Dit kan voor de scheids niet en geeft beiden een fout. Meteen nog een speler van onze U18 waarvoor de wedstrijd eindigt. Meteen een tweede basisspeler die uitgeschakeld is. Daarmee zijn de 2 topscoorders van de vorige wedstrijd tot de bank veroordeeld. Gelukkig is de kloof na 30’ spelen 16 punten (41-25). Marke zal dit niet hebben zien aankomen.

Het laatste quarter start sterk … in het aantal fouten. Na 1’30” spelen is de stand al 4-2. Met nog 6’ te spelen in deze match is de stand 50-30. In de volgende 4’ kan Poperinge geen enkel punt maken. Gelukkig loopt het ook niet bij Marke (50-34). Eén van de spelers van de Roden moet bijna overgeven omdat hij zo diep moet gaan. Er werd in dit laatste quarter verstandig gespeeld. De match eindigt op 54-43.

Een sterke prestatie deze week dankzij een goed teamspel en vooral lef. Die van ons hebben zich niet laten doen en getoond dat ze niet onder de indruk waren en ook fysiek kunnen spelen.

Tijdens de wedstrijd kookte het potje van een bezoeker over omdat hij het niet eens was met de scheidsrechter. Een andere speler van Marke moest veel kracht gebruiken om hem tegen te houden en te kalmeren. Een andere speler speelt waarschijnlijk ook nog toneel in zijn vrije tijd.

Om af te sluiten, nog enkele cijfers.

• Die van Poperinge hebben gedurende 4 quarters consistentie getoond qua fouten (4, 4, 9, 4) en punten (16, 13, 12, 13). Die van Marke iets minder (fouten : 3, 5, 7, 8 en punten : 11, 7, 7, 18).
  • Beide teams hebben op 1 na evenveel vrijworpen mogen nemen. De thuisspelers scoorden 13 van de 23 vrijworpen (57%) en de bezoekers 6 van de 22 (27%).
  • De grootste voorsprong van de thuisploeg was 20 punten, goed voor 39’ aan de leiding staan. Bij Marke was die 1 punt, goed voor 1’ aan de leiding staan.