De eerste match van het seizoen waarbij Poperinge voltallig is, met z’n tienen dus. Roeselare heeft 4 spelers op de bank zitten.

Na 3 minuten spelen is de stand 6-0. De coach van Roeselare vraagt al een time-out aan. 2,5 minuten later slagen de bezoekers erin om hun eerst korf te maken (6-2). Pas na 6 minuten spelen wordt de eerste fout van de match gefloten, tegen Poperinge (6-3). 2 minuten later is er een bang moment voor de thuisploeg. Jonathan slaat zijn voet om. Het zag er gelukkig erger uit dan het is. Hij kan zonder problemen verder spelen. Deze eerst 10 minuten eindigen op 14-6. Poperinge heeft enkele mooie passes gevolgd door een score, laten zien.

In het Q2 gaat het een stuk moeizamer. Na 3’30” spelen is de stand 18-13. De Roden kunnen de voorsprong tot 11 punten uitdiepen in minuut 7 (24-13). Dit quarter eindigt op 24-18. De voorsprong die Poperinge had in het eerst quarter is met 2 punten gezakt eind Q2.

Na de rust blijft het moeizaam gaan. Na 3 minuten is het 28-23. In de volgende 2 minuten wordt er welgeteld 1 punt gescoord (29-23). Roeselare kent wat geluk bij de afwerking en Poperinge wat ongeluk. Na 6 minuten spelen is de stand 29-26. Wytewa is in balbezit en met nog 1 seconde op de shotklok slaagt een speler van de bezoekers erin om een driepunter te scoren vanop anderhalve meter achter de driepuntlijn (29-29). Mooi shot ! Lucky shot ? Hoe dan ook een mooie driepunter. Opnieuw is de voorsprong met 2 punten geslonken in vergelijking met Q2 (35-31).

Tijd om in het laatste quarter het gaspedaal volledig in te duwen. Na 2’ is het 39-32. 1 minuut later scoort Zidan een driepunter. Wat in het voorlaatste quarter niet lukte, lukt nu wel. Acties waarvan je denkt dat die moeilijk zijn om succesvol af te ronden, worden met succes afgerond. De bezoekers komen er niet meer aan te pas. Iets na halfweg is de kloof 17 punten (49-32). In de daaropvolgende twee minuten lukt het enkel Roeselare om te scoren (49-34). De wedstrijd wordt afgeklopt op 51-36. Een derde overwinning op rij in de competitie.