De thuisploeg treedt met 10 spelers aan, de bezoekers met 8. Onze U18 moet in donkere uitrusting spelen.

Het eerste quarter start goed voor Poperinge. Na 2” is de stand 2-0. 2’ later kan de thuisploeg via een fastbreak de opgelopen achterstand tot 1 punt verkleinen (4-5). Daarna plaatsen die van ons een tussensprintje. Na 4’ op de press spelen en goed spel van de thuisploeg is de stand 12-6. Nog een minuut later is de voorsprong 10 punten (18-8) dankzij een verre pass naar een vrijstaande speler van Poperinge. De voorsprong wordt nog verder uitgediept (na 8’ 23-8 en na 10’ 27-11). De laatste score was “speciaal”. Het shot botst vooraan op de ring en op de één of andere manier gaat de bal toch nog door de ring. Er zullen in deze match meerdere “rare” goals gemaakt worden, zowel door de thuisploeg als door de bezoekers. Na de eerste 10 minuten spelen, ziet het ernaar uit dat het een ruime overwinning zal worden met nu al 16 punten voorsprong.

Na 1’ in het tweede quarter scoort een thuisspeler na een run from coast to coast (29-13). 30” later is er dom balverlies bij de thuisploeg door in inworp vanop de lijn. Na 3’ is de stand 33-15 en qua fouten 0-3. Het gat wordt 20 punten voorbij halfweg dit quarter (37-17) en 0-5 in de fouten. Daarna volgt zwak spel bij de Roden. De voorsprong slinkt lichtjes (na 6’30” 39-23, na 7’30” 41-28 en na 8’30” 43-31). Daarna gaat het terug wat beter om voor de rust te eindigen op 47-33. De 16 punten voorsprong van het eerste quarter is dus verder niet uitgediept geweest.

Het eerste quarter na de rust begint slecht voor de Poperingenaren. In 1’ tijd laten ze de Werviknaren twee simpele goals maken (47-37). Gelukkig kunnen de Roden vlug het niveau van hun spel terug opkrikken. Na 3’ spelen is er op het scorebord 55-37 te zien en na 5’ 61-41. Op dit moment maakt een bezoeker een opzettelijk fout. Hij kan daar niet mee akkoord gaan en blijft erover zagen bij de scheids met nog een technische fout erbovenop. Daardoor mag hij naar de kleedkamer. Game over. Na 6’ is de stand 2-5 in de fouten. Nu maakt een thuisspeler een “rare” goal. Anderhalve minuut later krijgt een thuisspeler een technische fout wegens, volgens de scheidsrechter, ongepast commentaar. Daarmee brengt hij de stand qua fouten gelijk (5-5). Gelukkig is een gelijke stand niet op het scorebord te zien (66-49). Op minuut 8 maakt een bezoeker een “speciale” goal en krijgt een speler van Wervik een technische fout. De voorsprong van voor de rust is met 3 punten geslonken (69-56). De verwachte ruime overwinning zit er niet meer in.

Het vierde quarter wordt getypeerd door “hard tegen onzacht”. De voorsprong blijft in het begin ongeveer 13 punten (na 2’ 71-59 en na 3’30” 73-59). In minuut 5 en 6 kan Poperinge opnieuw een fastbreak doen (81-62). In de laatste 4’ wordt er niet veel meer gescoord. De eindstand is 88-66. De eerste overwinning van dit seizoen is een feit. De positieve evolutie van de vorige match werd verder gezet.

Zoals gebruikelijk nog enkele cijfers.

• Poperinge had een sterk eerste quarter (27 punten) en drie gelijkmatige (20, 22 en 19 punten). De bezoekers hadden twee zwakke quarters (q1 11 en q4 10 punten) en twee dubbel zo sterke quarters (q2 22 en q3 23 punten).
  • Qua fouten scoorden de bezoekers dubbel zo goed (14 voor de thuisploeg tegenover 26 voor de bezoekers).
  • Bij Poperinge kunnen ze rekenen op een brede kern qua scorend vermogen, geen echte uitschieter. Bij Wervik is er wel 1 speler die er bovenuit stak, goed voor 1/3 van de punten.
  • 61% van de vrijworpen gingen er bij Poperinge in. Bij Wervik was dit 41%.
  • Bij de thuisploeg werd er geen enkele driepunter gemaakt. Bij die van Wervik een karrevracht, goed voor maar liefst bijna de helft van hun punten (27 van de 66), heel sterk.
  • De grootste voorsprong bij Poperinge was 23 punten.