Opnieuw begint de thuisploeg met een beperkt team aan de opwarming. Thibo is ziek en Jonathan en Siebe zijn gekwetst. De bezoekers warmen met z’n tienen op. Het begin van de wedstrijd begint voor beide teams moeizaam. Er zijn veel missers te noteren. De eerste punten worden pas na 2’ gemaakt (0-2). Twee minuten later is de stand 1-7. Langzaam maar zeker groeit de voorsprong van de bezoekers. In de laatste twee minuten lijden de Roden 2-3 keer balverlies. Dit quarter eindigt op 8-19.

Het tweede quarter is een sterk quarter voor de thuisploeg. De eerste driepunter van de wedstrijd wordt na 1,5’ door de thuisploeg gemaakt. Na 2’ is de kloof nog maar 4 punten (15-19). Dit blijft zo tot in minuut 7,5 (25-26) om uiteindelijk opnieuw te eindigen met een kloof van 4 punten (25-29).

Na de pauze volgt er een quarter vol technische fouten. Na 5’30” krijgt de nummer 10 van Zottegem zijn tweede technische fout achter zijn naam (de eerste had hij op het einde van Q2 gekregen). 2’30” later is het aan Jacky om een technische fout te pakken. Nog in diezelfde minuut krijgen een speler van Poperinge en één van Zottegem elk een technische fout. Spijtig genoeg is het goed spel van Q2 verdwenen. Na 2’ is de stand 27-36 en heeft Poperinge al 4 fouten gepakt. Na 6’30” is de voorsprong van de bezoekers 17 punten (28-45). Deze 10 minuten eindigen op 31-53.

De slechte prestatie van Q3 krijgt in het laatste quarter een vervolg. Na 2’ is Zottegem opnieuw vlot uitgelopen (33-62). Na 5’ krijgt een speler van Poperinge zijn vijfde fout (en toen waren ze nog met zes). Met nog 2 minuten te gaan is de stand 39-70 om uiteindelijk te eindigen op 39-76. Raar einde van de wedstrijd. Met nog 17” te spelen is Poperinge in balbezit maar is er geen actie. De spelers van Zottegem zien dit als het einde van de wedstrijd en stoppen met spelen.

Klein weetje. De thuisploeg heeft 1 driepunter gemaakt, de bezoekers 4.

Wat tot nu toe opgevallen is in deze terugronde in niveau 2 is dat er veel arrogante en onsportieve spelers rondlopen bij de tegenstanders. Die van ons zijn over het algemeen veel te “braaf”. Hopelijk kunnen we binnenkort op een volledig team rekenen en kunnen we bewijzen wat we waard zijn. Zottegem is zeker te verslaan.