De thuisploeg heeft 9 namen op het blad staan en de bezoekers 10. Ja, je leest het goed … op papier. Er kon geen verbinding gemaakt worden met het online wedstrijdformulier. Back to the past dus.

Het begin van de match begint stroef voor beide ploegen. De eerste punten worden na 1’30” door de bezoekers gemaakt. 1’ later komt de thuisploeg op gelijke hoogte (2-2). Anderhalve minuut later is de stand 4-2 en qua fouten 4-3. Met nog 4’ te gaan is de stand opnieuw gelijk (8-8). Beide ploegen houden elkaar in evenwicht. Een verre pass bij de Wevikenaren bezorgt hen opnieuw een voorsprong (10-8). Daarna plaatsen onze U18 een tussensprintje dankzij o.a. een mooie steal. Na 8’ is de stand 10-15 om te eindigen met 10-19.

Het begin van het volgende quarter wordt door fouten getypeerd. Na 10” maakt een bezoeker al een fout en na een minuut spelen, is de stand al 2-2. Ondertussen is na 2’30” een 14-21 te zien op het scorebord. Halverwege dit quarter wordt de stand 18-25 dankzij een fastbreak van de thuisploeg. Na 7’30” gebeurt hetzelfde waardoor de stand 25-32 wordt. Voor de rust is er een twaalfpuntenkloof (25-37).

Na 1’ scoren de bezoekers hun 39 ste punt dankzij een mooie 1-2. En dat was niet de eerste 1-2 die de Roden aan punten hielp. Na 3’30” is de voorsprong 9 punten. Wervik speelt agressief. Dit resulteert in een 5-1 stand in de fouten na 6’ spelen. Met nog 2’ te gaan is de voorsprong 11 punten (38-49) en wordt 14 punten met nog 1 quarter te spelen (39-53). Tijdens dit quarter is Tibe door zijn knie gegaan en heeft de wedstrijd moeten staken. Na de match zijn ze langs de spoedafdeling in Ieper gepasseerd.

In het begin van de laatste 10 minuten is er een kleine demonstratie van de Roden. In anderhalve minuut leggen ze een fastbreak op het veld, is er een steal en een verre pass. Dit resulteert in een voorsprong van 17 punten (42-59). Met nog 5’ te spelen is de stand 45-59. 2’ later raakt een speler van Wervik gekwetst en wordt er om een rolstoel geroepen. Ze komen af met een bureaustoel op wieltjes. Ondertussen is de speler op een stoel geraakt en hebben ze hem met stoel-en-al van het veld kunnen dragen. Met nog 2’ te spelen is voorsprong van die van ons geslonken tot 8 punten (51-59). Een halve minuut later wordt een Poperingenaar in het oog geraakt tijdens een gevecht om de rebound en ziet de rest van de wedstrijd niet meer 100% zuiver. Gelukkig is het na de wedstrijd terug in orde. Misschien dat hij er wel een blauw oog aan over kan houden. De wedstrijd eindigt op 53-63.

Bij gebrek aan een digitaal wedstrijdblad zijn er geen statistieken beschikbaar.