Skip to main content

We trekken met z’n achten naar Wielsbeke. Hierin zitten begrepen de coach en 2 spelers van de U18. De thuisploeg heeft 1 speler meer op de bank zitten.

Het duurt lang vooraleer de nul van het scorebord geveegd wordt, pas na 2’30” en door de thuisploeg. Zowel de bezoekers als de thuisploeg werken zwak af. Na 4’ is de stand nog altijd maar 2-0. Vanaf dan komt er wat meer schot in de zaak, spijtig genoeg enkel bij die van Wielsbeke. Halverwege deze 10’ is de stand 6-0 en 2’ later 8-0 om te eindigen op 17-2. Net voor het einde slaat Dieter, de coach-speler/speler-coach zijn voet om en game over. De bezoekers moeten met 7 verder.

Beide teams gaan in het volgende quarter op hetzelfde elan verder. Na 2’30” is de stand 24-2, na 6’ 28-5 en na 8’ 33-7 om te eindigen op 37-9. Scoren blijft moeilijk voor de Keikoppen. Hopelijk lukt het na de pauze wat/veel beter.

Na anderhalve minuut in het voorlaatste quarter is de stand 41-9. De thuisploeg doet twee eenvoudige en identieke acties na elkaar onder de bezoekende korf en telkens succesvol. 2’30” later is de stand 46-13. Bij de Roden blijft de afwerking slecht. Tussen minuut 4 en 5 lukt het hen om drie “gemaakte” goals toch nog te missen. Spijtig. De stand na Q3 is 54-17.

Maar in het vierde quarter lijkt Poperinge het goede ritme te hebben gevonden. Na 4’ is de stand 60-23 en nog eens een minuut later 60-29. De volgende 2’30” komen er voor de thuisploeg geen punten bij en de bezoekers doen er nog 3 bij (60-32). In dit quarter zijn veruit de meeste verdedigende rebounds voor die van ons. Ook werden er meer punten gemaakt dan de eerste drie quarters tezamen. De eindstand is 63 voor Wielsbeke en als je deze 2 cijfers omdraait, heb je de stand van de bezoekers (36).

In het laatste quarter hebben de Poperingenaren getoond dat ze, ondanks de moeilijke wedstrijd, hun koppen niet hebben later hangen en dat ze willen blijven gaan. En dat heeft geloond. Een goede mentaliteit en een sterk einde van de wedstrijd !

Enkele cijfers :

• Er werden weinig fouten gemaakt, of toch gefloten : 9 voor de thuisploeg (geen enkele in Q1) en 7 voor de bezoekers met geen enkele in Q3.
  • De thuisploeg kende een zwak vierde quarter (9 punten) in vergelijking met de eerste drie (17-20-17). Net het tegenovergestelde was er bij Poperinge te zien. Die gingen in stijgende lijn (2-7-8-19).
  • De grootste voorsprong van de thuisploeg was 41 punten. Op het einde hebben de Roden er toch nog een groot stuk vanaf geknabbeld (nl 14 punten). In Brugge zouden ze zeggen: bluvn goan.
  • De langste run bij Wielsbeke was 20 punten tegenover 9 voor de Keikoppen.