Skip to main content

De heren van Avelgem komen met z’n achten naar Poperinge afgezakt. Er staan 10 namen op het wedstrijdblad bij de thuisploeg. Vier ervan zijn U18-spelers. De bezoekers hadden bij aankomst wel een probleem. Ze hadden nl hun uitrusting in Avelgem achtergelaten. Gelukkig hadden onze mannen nog extra truitjes en broekjes die ze konden gebruiken. Dus, op het veld speelde Poperinge tegen … Wijtschate.

Het begin van de wedstrijd start goed voor de Keikoppen. Na 1’30” is de stand 5-0 en na 4’ 9-3. 2’30” later is de voorsprong naar 4 punten geslonken (11-7). Met nog 2’30” te gaan laat Poperinge na om te scoren en op de tegenaanval scoort Avelgem wel en komen ze op gelijke hoogte (11-11). Na 8’40” komen de bezoekers op voorsprong (13-14). Q1 eindigt op 13-16.

In het begin van het volgende quarter kan Avelgem na twee fast breaks in 1’ 4 punten scoren (13-20). De bezoekers lopen in deze 10’ verder uit. Na 3’ is de stand 16-22 en nog eens 3’ later is er 16-29 op het scorebord te zien. Er worden te gemakkelijk goals weggegeven door de Roden. Met nog een halve minuut te spelen voor de rust is er efkes paniek. Een speler van Poperinge valt op de grond en krijgt een tegenstander vol op zijn hoofd. Gelukkig valt het allemaal goed mee met enkel wat hoofdpijn. Het had veel slechter kunnen aflopen. De stand voor de rust is 20-38.

Na 3’ spelen in het derde quarter heeft de thuisploeg nog geen extra punten kunnen verzamelen (20-46). 1’ later is er een misverstand bij die van Avelgem bij een inworp onder hun korf. I.p.v. te passen naar een ploegmaat, krijgt een thuisspeler de bal en kan simpel scoren (24-46). Afwerken bij de thuisploeg is en blijft een probleem. Een voorbeeld hiervan is na 5’30” te zien. Die van ons krijgen tot 3 maal toe de kans om te scoren maar slagen er niet in. Ze houden er wel twee vrijworpen aan over maar zonder succes (24-48). Na 7’30” is de stand 27-50 om te eindigen op 32-55.

In het laatste quarter gooit de thuisploeg het roer in de verdediging om en spelen ze de zone-verdediging. Dit lukt redelijk goed want de achterstand loopt niet verder op. Na 3’ is de stand 35-58 en halverwege Q4 37-60. Na 7’30” is de stand 42-68 om te eindigen op 46-71. Ook in de laatste minuten van de match tot 3 maal een zwakke afwerking bij de thuisploeg.

De conclusie is dat Avelgem beter is (beter samenspel en betere afwerking) maar dat het verschil nu veel kleiner is dan in de heenwedstrijd (77-17). En als je weet dat ze twee weken geleden gewonnen hebben tegen de leider in de competitie … Dus al-bij-al wel een goede prestatie. Een tweede punt is de afwerking. Moest die beter zijn dan zou het verschil een heel stuk kleiner geweest zijn.

Enkele cijfers om af te ronden :

• Poperinge had een minder tweede quarter qua punten (13-7-12-14). Het omgekeerde was bij de bezoekers te zien (16-22-17-16).
  • Wat het percentage vrijworpen en driepunters betreft, waren die van Avelgem dubbel zo goed (25% tegenover 45% en 9 punten tegenover 18 punten).
  • De langste run bij de thuisploeg was 8 punten tegen 13 punten bij de bezoekers.