Skip to main content

11 mei, D-day, dé beslissende dag waarop gestreden werd voor de kampioenstitel. Zowel Poperinge als Iebac hadden allebei slechts 1 nederlaag moeten incasseren. Poperinge moest al eens het hoofd buigen tegen de Ieperlingen en Iebac verloor enkele weken geleden nog tegen Zwevegem-Deerlijk. Wie dit duel won, mocht zich dus als kampioen van de terugronde kronen.

Het talrijk opgekomen publiek zag een gelijk opgaande partij in het begin. Het niveau van verdedigen lag onmiddellijk heel hoog, enkele sleutelfiguren kregen weinig kansen en beide ploegen gaven elkaar geen centimeter. Poperinge kon inside wat scoren terwijl Iebac vooral van buiten de bucket trefzeker was. Het scorebord toonde een magere 9-10 aan het einde van het eerste quarter.

Het tweede quarter had Iebac het gaspedaal gevonden en maakte er gretig gebruik van. In een mum van tijd kregen de roodhemden een pak rammel van alle kanten en het was happen naar adem. Ook in aanval kon Poperinge voor weinig gevaar zorgen. Stevig weerwerk in defense van Iebac forceerde de ene turnover na de turnover en de kopjes van de bezoekers gingen snel naar beneden… De eerste helft werd afgefloten met als score: 34-20.

Iedereen kreeg een déjà vu naar de vorige match waar de moed en het enthousiasme ver te zoeken waren na wat tegenslag. Maar na een stevige preek van de coaches kwam Poperinge toch wat gretiger op het veld. Het ging zich deze keer niet laten doen en wou bewijzen aan de vurige supporters wat ze in hun mars hadden. Vooral Warre kon voor wat weerwerk bieden en het begon stilletjes aan terug gelijk opgaan. Helaas waren de 25 punten van in het tweede quarter teveel om op te halen en bleef Iebac ook scoren. Enkele sterke U10 spelers van de thuisploeg deden ferm hun duid in het zakje en de kloof bleef nog altijd groot op het einde van het derde quarter: 46-29.

Tijdens de laatste 10 minuten probeerde Poperinge alles op alles te zetten maar Iebac had de klok als vriend en speelde het slim en dribbelde het rustig uit. De bezoekers waren te uitgeput om hierop snel genoeg te reageren en het antwoord was helaas… too little, too late. Iebac kon dit quarter niet meer scoren maar hoefde dat ook niet. Poperinge kon nog voor 8 punten zorgen maar zat er uiteindelijk volledig door.

Proficiat aan Iebac die deze titel zeker verdiend. Er zat meer in voor Poperinge maar helaas was er geen kers op de taart. De U12A beleefden een prachtseizoen en konden zowel de heenronde als de terugronde de tweede plek bemachtigen. Iedere week werd er hard gewerkt en dit resulteerde in een hele reeks mooie overwinningen. Coach Jana en David kijken dan ook heel tevreden terug op het seizoen.

Volgende week spelen we onze laatste “wedstrijd” waar de beste stuurlui (de ouders) het eens mogen opnemen tegen hun eigen kinderen. Benieuwd of ze daarna nog evenveel commentaar zullen hebben! Afspraak op 18 mei vanaf 17u00 in de sporthal.