Poperinge liet de eerste score aan de tegenstander door een slecht georganiseerde defense bij opworp. Hierna was het eerste kwart al rood wat de klok sloeg. Defensief zakte Gullegem te ver af waardoor Ruben keer op keer raak trof. Na een Time-out bij de thuisploeg werd dit aangescherpt, maar dit resulteerde in veel fouten. Waar het shot en de drive werden gestopt kwamen onze grote jongens aan rebounds en scores. Q1 8-24

Q2 werd er defensief wat gesukkeld. Laksheid van de rode ploeg gaf de kans aan Gullegem om aanvallende rebounds te pakken en simpele give and go’s te lopen. Aanvallend werd er echter met mooi ploegenspel bijgebeend waardoor er met een nog altijd mooie voorsprong gerust kon worden 29-43 halftime

Het derde kwart kon aanvallend wat meer worden uitgelopen. Gullegem gaf te veel aandacht aan onze shooting guard waardoor onze posts en forwards keer op keer open stonden. Een mooi samenspel leidde tot easy shots, die toch iets beter konden afgewerkt worden.

In het vierde kwart gunde de Gullegemse coach een recente aanwinst wat speelminuten. Het leek erop dat deze speler zich van zaal had vergist en meedeed met de vechtsport. Na drie (gefloten) fouten kort op elkaar en protest van Poperingse spelers en ouders mocht deze speler terug op de bank plaatsnemen. De coach zal zijn werk nog hebben. Het laatste kwart werd verder zonder veel problemen afgesloten.

Eindstand 52-78, een deugddoende en dik verdiende eerste winst na herindeling.