Skip to main content

De jongens van coach Cambier startten erg gretig aan de wedstrijd en toonden meteen hun ambitie om het thuispubliek te verwennen met een aangename basketnamiddag.
Ondanks een overtuigend eerste quarter wrong Poperinge heel wat open kansen de nek om. Mits wat meer beheersing onder de korf kon de kloof zeker nog groter geweest zijn. In de tweede periode liep het aanvallend een stuk stroever. Gelukkig bleef het team heel geconcentreerd in defense zodat de bezoekers op een veilige afstand bleven. Rust 37 – 20.
Ook in het derde quarter domineerde de Hoppeploeg de partij, de coach gaf iedereen speelkansen, maar dat leidde niet tot een Avelgemse remonte. Pas in het slotquarter, toen kort na elkaar Jarne en Josip met blessures naar de kant moesten, profiteerden de bezoekers van wat verwarring bij de thuisploeg om wat van de voorsprong af te knagen. Vlotte zege die hopelijk volgende zondag in een nieuwe thuiswedstrijd een vervolg krijgt.

Q1 28/13, Q2 9/7, Q3 21/12, Q4 11/18

Spelers: Van Kemmel 2, Snauwaert, Gelein 10, Paris Y Lopez 10, Doolaeghe 4, Verhaeghe 12, Bloes 10, Vandenberghe 3, Blanckaert 2, Pattyn 10, Lammertyn 6, Vanrenterghem.